Ректорът на УНСС участва във форума „Образование, кадри, растеж“ и връчи приза „Банка на годината“

четвъртък, 01 декември 2016 14:03

Проф. д.ик.н. Стати Статев, ректор на УНСС, участва във форума „Образование, кадри, растеж“, организиран от асоциация „Банка на годината“. Банкери и представители на висшите училища дискутираха темите: „Проблемът с кадрите - количествен, качествен, професионален, социален, образователен, държавен?“, „Технологии, дигитализация, иновации, промяна в модела на работа - нови професии във финансовия сектор“, „Има ли естествен структурен център дискусията за висшето образование и подобряване на параметрите на пазара на труда?“, „Бизнесът и висшето образование - взаимоотношения с или без регулация?“, „Структурен или съдържателен е проблемът на връзките между бизнеса и образованието?“, „Финансовият сектор и икономическите ВУ - полезните модели на съвместна работа?“, „Могат ли интересните примери за работа между бизнеса и ВУЗ да се превърнат в система?“, „Изпреварва ли икономиката специализираното висше образование?“, „Осъвременяване на държавните образователни изисквания (профил на кадрите) и на учебните програми в съответствие с нуждите бизнеса“ и др.

На церемония след форума асоциация „Банка на годината" обяви за 21-и път победителите в традиционния си конкурс „Годишни банкови награди“.

С най-високия приз „Банка на годината“ – за най-висок пазарен дял, беше удостоена УниКредит Булбанк. Отличието беше връчено от ректора на нашия университет проф. д.ик.н. Стати Статев на Левон Хампарцумян, главен изпълнителен директор и председател на Управителния съвет на банката (на снимките долу).

Проф. Стати Статев приветства г-н Левон Хампарцумян. Вляво от ректора - Валентин Панайотов, председател на асоциация „Банка на годината“
Връчването на приза

Поздравления за победителя

 

Галерия снимки от Ректорът на УНСС участва във форума „Образование, кадри, растеж“ и връчи приза „ ...