Лекция-дискусия на тема "Успешна кариера в България - мит или реалност?"

четвъртък, 24 ноември 2016 15:11

Центърът за развитие на бизнес компетентности  “Иновации и конкурентоспособност (U2B)“ към катедра „Индустриален бизнес“ организира среща с Филип Рувре, регионален директор за Централна и Източна Европа на  „Adecco Group“,  и Борис Сарабеев, оперативен мениджър в „Adecco България“, на тема "Успешна кариера в България - мит или реалност?". На събитието, което се проведе в зала „Тържествена” на университета, присъстваха доц. д-р Радко Радев, директор на Центъра за развитие на бизнес компетентности „Иновации и конкурентоспособност (U2B)”,  Румен Манев, представител на фирмата, студенти и гости.

Доц. Радев представи Филип Рувре като „един успешен мениджър и човек”, който може да бъде много добър пример за студентите, решили да се развиват с областта на икономическото знание и управленската практика. “За мен е удоволствие да бъда част от днешната среща, която е началото на едно партньорство между УНСС и “Adecco Group”, сподели доц. Радев. Като главна цел на събитието, той определи убеждението, че младите могат да бъдат успешни в България, а не като имигранти в чужбина.

При откриването на срещата

Филип Рувре запозна присъстващите с работата в компанията и акцентира на факта, че фирмата присъства в повече от 60 държави и 5000 локации. Тя е в България от 2004 г. насам и се е разраснала значително, посочи той. Според него в държавата ни може да се развива добър бизнес и много големи фирми имат интерес към нея.

„Ако вярвате, че искате и можете нещо, трябва да се борите за него”, каза на студентите Борис Сарабеев, който е започнал от най-ниското стъпало във фирмата. „Учете се, практикувайте и не се страхувайте от провал”, добави той и изрази надежда те да са пример за присъстващите.

В зала "Тържествена"

Според Филип Рувре днес живеем в агресивна и бързопроменяща се среда. Той разказа за годините на неговото обучение, като изтъкна, че вече нищо не е същото. „Бъдете сигурни, че всичко, с което се захванете, ще се променя с времето”, каза Рувре на студентите. По думите му много от младите хора ще сменят неведнъж работата си, а щом се пенсионират реалността ще е съвсем различна от началото.

Гост-лекторът обясни за различните сфери на работа в Adecco. Компанията дава възможност за работа както в България, така и в чужбина. Работата е свързана с много пътуване, а според Рувре „имате възможност да работите и остареете тук”. Той представи главните партньори и клиенти на компанията, сред които IBM, Unicredit Bulbank, Nokia, Coca-cola, DHL, Xerox и др.

Филип Рувре

„Важно е да разберете какво искате”, каза гостът на студентите. Той ги посъветва да се научат да „продават себе си” и да се открояват, за да направят първата стъпка към успеха. Лекторът обясни и за структурата и главните процеси в компанията. Разказа и за кариерния път на всеки служител. Като важни умения той изтъкна специфичните знания, балансираността, адаптивността, техническите умения и владеенето на чужди езици. „Бъдете самостоятелни и не чакайте някой да реши вместо вас”, посъветва Рувре и изтъкна, че не е страшно да се направи грешка, но тя не бива да се повтаря.

Студентите в залата

Според него, за да е успешен един бизнес трябва всеки от екипа да мисли, да е идеен и да умее да взима решения. „Всички сме различни и имаме различни мнения”, добави Рувре. От голямо значение за него е човек да е щастлив на работното си място и да си дава равносметка след края на всеки работен ден.

Събитието продължи с дискусия между студентите и гостите.

Галерия снимки от Лекция-дискусия на тема "Успешна кариера в България - мит или реалност?" ...