Среща със зам.-кмета на Столична община Евгени Крусев за „Добрите практики в управлението на транспортната инфраструктура в Столична община“

сряда, 23 ноември 2016 13:52

Вижданията си за „Добрите практики в управлението на транспортната инфраструктура в Столична община“ изложи пред студенти и преподаватели от университета Евгени Крусев, зам.-кмет по транспорта в Столична община. Срещата, провела се в малката конферентна зала, бе организирана от Научноизследователския център за добри управленски практики и катедра „Публична администрация“.

В малката конферентна зала

На срещата присъстваха проф. д-р Диана Копева от катедра „Икономика на природните ресурси“, доц. д-р Татяна Даскалова от катедра „Публична администрация“, доц. д-р Цветана Стоянова, директор на Научноизследователския център за добри управленски практики и научен секретар на катедра „Управление“, доц. д-р Александър Вълков, ръководител на катедра „Публична администрация“, доц. д-р Деница Горчилова, научен секретар на катедрата, и др.

Доц. Даскалова, г-н Крусев, проф. Копева и доц. Стоянова (отдясно наляво)

В своята лекция Евгени Крусев ще изложи опита и добрите практики в управление на сложната транспортна система на Столична община, посочи при откриването на срещата проф. Копева. Вероятно ще има бележки, но ще бъдат посочени и положителните примери в общината по отношение на транспортното развитие, уточни тя.

Присъстващите на срещата

Научноизследователският център за добри управленски практики, който бе създаден през 2015 г., има за свои приоритети да кани експерти от практиката и да осъществява възможности за ефективно сътрудничество, конкретизира доц. Стоянова и изтъкна, че гост-лекторът ще очертае пред студентите развитието на транспорта в столицата през следващите няколко години.

Срещата е една от проявите след сключването на меморандума за сътрудничество между Столичната община и УНСС и е част от инициативата на катедра „Публична администрация“ по провеждането на „Отворен семестър“, допълни доц. Даскалова, която представи лектора.

Евгени Крусев излага своите виждания за развитието на транспорта в столицата

Евгени Крусев, който е възпитаник на УНСС, изложи приоритетите на общината и изтъкна, че основната цел е столицата да се превърне в зелен град с устойчив обществен транспорт, който щади природата. Той се спря на работата на трите дирекции по транспорта и на дружествата, свързани с градския транспорт. Зам.-кметът коментира развитието на транспорта през следващите няколко години, трудностите при извършване на реконструкции, договорите за поддържане и ремонт на пътните съоръжения. Инвестиционната програма на общината в областта на транспортната инфраструктура е много голяма, обектите са сложни и включват цялостна подмяна на много инженерни мрежи и съоръжения, посочи Крусев. Той говори и за Центъра за управление на трафика, цялостната концепция за изграждане на велоалеи, обновяването на автопарка, включването на нови системи и приложения за улеснение на пътниците.

По време на срещата

Крусев коментира също необходимостта от диалог с гражданите, инвестициите в софтуерни и хардуерни решения за управление на трафика, модернизирането на кръстовища, изграждането на светофарни уредби и др.

Галерия снимки от Среща със зам.-кмета на Столична община Евгени Крусев за „Добрите практики в упр ...