Дипломира се осмият випуск на съвместната магистърска програма "Европейски бизнес и финанси"

понеделник, 21 ноември 2016 21:00

В зала „Тържествена” бяха връчени дипломите на магистрите от съвместната магистърска програма на УНСС и Университета Нотингам Тренд „Европейски бизнес и финанси". На тържествената церемония присъстваха ректорът на УНСС проф. д.ик.н. Стати Статев, доц. д-р Димитър Ненков, доц. д-р Миланка Славова, зам.-ректор по обучението в ОКС „бакалавър” и продължаващо обучение, проф. д-р Красимир Иванов, ректор на Медицинския университет „Проф. Параскев Стоянов“ във Варна, чиято дъщеря беше сред абсолвентите.

Абсолвентите в зала "Тържествена"

Тържествената церемония откри доц. д-р Димитър Ненков. Той припомни началото, когато на 27 септември 2007 г. УНСС получи официалната четиригодишна акредитация за съвместна магистърска програма по “Европейски бизнес и финанси” с Университета Нотингам Тренд – Великобритания, подписаното споразумение между двата университета, ревалидирането на програмата през 2009 г. и 2012 г. за нови тригодишни периоди.

Доц. Славова, проф. Статев и доц. Ненков (отдясно наляво)

Доц. Ненков посочи, че завършващите студенти са осмият пореден випуск. Дипломите, които получават обучаващите се по съвместната програма, са „акредитирани както във Великобритания, така и в България”, а за осемте години броят на дипломираните студенти е надхвърлил 140, конкретизира той.  „Искам да благодаря на екипите, които работеха сериозно, всеотдайно в интерес на студентите, с висок професионализъм”, изтъкна досегашният ръководител на програмата.

Доц. Ненков приветства осмия випуск магистри

„Уважаеми абсолвенти, скъпи колеги и приятели, особено е моето усещане, когато идвам на тези тържества, защото те ме връщат назад вече близо десет години”, изтъкна проф. Статев. Той посочи, че магистратурата е двегодишна, „изключително успешна за нас магистърска съвместна програма” и има своя нов ръководител – гл. ас. д-р Дияна Митева. Ректорът изрази благодарност към д-р Митева, която „се включи в движение и лично беше в Нотингам” и доц. Ненков „за времето, което той отдаде на тази програма”. Ректорът подчерта, че някои страни вече са отпаднали от проекта, но „благодарение на усилията както на ръководителите на програмата, така и на целия екип преподаватели, които изключително съзнателно изпълняват своите задължения” съвместната програма с престижното висше учебно заведение в града на Робин Худ – Нотингам, Nottingham Trent University продължава. Проф. Статев се обърна към абсолвентите и посочи, че докосвайки се до друга култура, те са направили своите сравнения, „които съзнателно или несъзнателно ще ви водят напред в живота”.  

Ректорът поздравява абсолвентете за успешното дипломиране

Ректорът прикани магистрите да запазят своите контакти „защото това е огромното богатство и остава неоценим капитал за цял живот.” В допълнение проф. Статев увери дипломантите: „Имате основания да се гордеете с това, че на вашите дипломи стоят подписите, печатите и логата на Nottingham Trent University и на УНСС. Каквото и да се говори, оказа се, че УНСС е най-големият университет в България като брой студенти – около 22 хиляди. Нашият университет е единственият сред политематичните, който запълва всички места от т.нар. държавна поръчка, без да  намалява приема си през последните години”, изтъкна той.

Първата диплома за отличника Дамян Илиев

„Никога не забравяйте родния университет. Винаги можете да се върнете към него, да се обърнете към вашите преподаватели за професионален съвет, за всичко, за което можем да ви бъдем полезни. Да ви е честито дипломирането!”, поздрави абсолвентите проф. Статев.

Аплодисменти за преподавателите

Дамян Илиев, един от отличниците на випуска, се обърна към присъстващите в залата: „За мен е удоволствие и чест да бъда тук тази вечер, да бера плодовете на тези прекрасни две години.” Той изказа благодарност към семейството си,  към целия екип на програмата и към колегите си „за прекрасните две години”. „Много Ви благодарим. Най-вече за това, че  по какъвто и път да поемем оттук нататък, вие го асфалтирахте”, изрази Илиев признателността си към преподавателите. Той отдаде заслужено внимание и на другите отличници на програмата – Слав Йолов, Снежанка Славова и Таня Германлиева. „За мен беше огромен късмет в началото да попадна в този випуск точно с вас, но късметлията ще бъде светът, защото съвсем скоро ще го управляваме”.

Вече с "двойна" магистърска диплома

Ректорът на Медицинския университет във Варна проф. Иванов също поздрави абсолвентите. „Най-добрата рейтингова система пишат кандидат-студентите.”, посочи той, като открои лидерската позиция на УНСС.

Сред най-добрите завършили

След приключване на официалната церемония, абсолвентите и гостите бяха поканени на празничен коктейл.

Галерия снимки от Дипломира се осмият випуск на съвместната магистърска програма "Европейски бизне ...