Ректорът на УНСС приветства мениджърите на Нестле България

понеделник, 21 ноември 2016 11:47

За мен е особена чест, а не задължение да бъда тук, заяви ректорът проф. д.ик.н. Стати Статев в приветствието си към участниците в срещата на мениджърите на Нестле България в аула „Максима“, проведена на 18 ноември. На нея присъстваха доц. д-р Йордан Близнаков, директор на Междууниверситетския център за развитие на кариерата (МЦРК), Емануел Артур, изпълнителен директор на "Нестле България", гости.

Проф. Статев подчерта, че 150 години присъствие в бранша, който Нестле представлява, е изключително респектиращ период. „За сравнение ще кажа, че след четири години нашият университет ще отбележи един век от своето създаване, така че ви считаме за по-голям брат. Но 150 години в областта на храните и напитките, 150 години да си на върха, да си номер едно в света е нещо изключително и се надявам, че това ще продължи“, отправи своето пожелание ректорът.

Ректорът проф. Статев приветства мениджърите на Нестле България

Мениджърите на Нестле България в аула „Максима“

Началото на отношенията между УНСС и Нестле България беше поставено преди две години, когато беше подписан меморандум за сътрудничество. Нашият университет беше избран от Нестле България, когато стана един от основните инициатори на европейската инициатива за насърчаване на младежката заетост. Този избор не беше случаен, защото повечето от мениджърите на фирмата са възпитаници на УНСС и защото те за предпочитани от работодателите заради отличната си подготовка, подчерта ректорът.

Проф. Статев припомни, че УНСС е най-големият университет в страната и заяви, че той ще продължи да бъде лоялен партньор на Нестле България. Сега можем да направим следваща крачка в партньорството ни като съчетаем експертните си потенциали. Ние ще Ви бъдем полезни с научната си експертиза, а Вие с производствената си експертиза ще подпомагате стажовете и реализацията на нашите възпитаници“, каза проф. Статев.

Емануел Артур (вляво на снимката долу) благодари на ректора за гостоприемното домакинство, прекрасните условия на работа и за много успешното взаимно сътрудничество.

Г-н Артур и проф. Статев

Положителна роля за развитието на сътрудничеството между УНСС и Нестле България  има МЦРК, чийто директор доц. д-р Йордан Близнаков е координатор по изпълнението на меморандума от страна на университета.

 

Галерия снимки от Ректорът на УНСС приветства мениджърите на Нестле България  ...