На тържествена церемония се дипломира деветият випуск „Медии и журналистика“

петък, 11 ноември 2016 11:54

На церемония в зала „Тържествена“ на университета бяха връчени дипломите на магистрите и бакалаврите от специалност "Медии и журналистика". На събитието присъстваха доц. д-р Стела Ралева, зам.-ректор на УНСС, проф. д-р Димитър Димитров, декан на факултет  „Икономика на инфраструктурата“, доц. д-р Стела Ангова, ръководител на катедра „Медии и обществени комуникации“, преподавателите от катедрата проф. д.н. Любомир Стойков, доц. д-р Светла Цанкова, доц. д-р Биляна Томова, доц. д-р Ивайло Христов, доц. д-р Цветан Кулевски и др.

Новото попълнение журналисти

С приветствени думи към магистрите и деветия випуск бакалаври се обърна доц. Ангова. Денят 10 ноември не е избран случайно, защото на тази дата се навършват 27 години от началото на демократичните промени в България, посочи тя и оцени събитията през призмата на журналистиката. Медийният език счупи оковите, сега медийната среда е различна, посочи доц. Ангова. Трябва да се ориентирате в нея, да бъдете иновативни и технически грамотни, честни и последователни. Изтанцувайте този танц достойно, призова абсолвентите ръководителят на катедрата.

Доц. Цанкова, проф. Димитров, доц. Томова, доц. Ралева, проф. Стойков и доц. Ангова (отдясно наляво)
Ръководителят на катедрата доц. Стела Ангова

Днес е особено щастлив ден за вас, защото завършвате важен етап от живота си и заставате на прага на още по-сериозни предизвикателства, изтъкна доц. Ралева. Тя поздрави дипломантите от името на ректора проф. д.ик.н. Стати Статев и академичното ръководство на университета. Следвайте доброто и търсете добрата новина и красивото у хората. Не правете компромиси, водете се от приоритетите си, помнете вашия университет и вашите преподаватели, които са оставили у всеки от вас частичка от себе си, посочи зам.-ректорът.

Зам.-ректорът доц. Стела Ралева приветства абсолвентите

Завършвате най-големия и най-престижния български университет, дипломирате се в една от най-желаните специалности, изтъкна и проф. Димитров. Деканът цитира традиционното виждане за специалността "Медии и журналистика" като „бижу“, като разшири сравнението с „бижутерска работилница“, в която се шлифоват скъпоценните камъни. Медиите са очите и гласът на обществото, затова работете и занапред по вашето „шлифоване“ в отговорната професия.

Проф. Димитър Димитров, декан на факултет "Икономика на инфраструктурата"

Мечтаех да ви видя в тези тоги, да завършим заедно вашето образование, изрази емоциите си проф. Стойков. Не се огъвайте пред превратностите на журналистиката и живота. Свободата на словото у нас е на доста незавидно място, говори за корупцията и драскачеството, манипулации в медиите. Надяваме се, че ще съумеете да върнете честта на словото и журналистическата професия, каза той и отправи своя „специален апел“: не позволявайте с медийните технологии да се противопоставят българи на българи.

Сред отличниците магистри бе и нашата колежка Теодора Пискова

Проф. Стойков връчи дипломите на магистрите, след като направи уточнение по дрескода на абсолвентите – пискюлите на шапките се носят вдясно преди дипломирането и вляво след него.

Вече с диплома

На отличниците бяха връчени грамоти и специални награди.

Галерия снимки от На тържествена церемония се дипломира деветият випуск „Медии и журналистика“ ...