Меморандум за сътрудничество между УНСС и УниКредит Булбанк

петък, 28 октомври 2016 11:47

Меморандум за сътрудничество между УНСС и УниКредит Булбанк подписаха ректорът на университета проф. д.ик.н. Стати Статев и главният изпълнителен директор и председател на УС на банката Левон Хампарцумян. Документът бе подписан при откриването на първия бизнес мастър клас на УниКредит Булбанк, който събра много студенти и преподаватели в голямата конферентна зала на УНСС.

Проф. Статев, г-н Хампарцумян и г-н Минити (отдясно наляво) след подписването на меморандума

На събитието присъстваха и доц. д-р Радко Радев, директор на Центъра за развитие на бизнес компетентности „Иновации и конкурентоспособност (u2b), проф. д.ик.н. Йосиф Илиев, зам.-председател на Съвета на старейшините и заслужил професор на УНСС, Хана Читбайова, директор „Човешки ресурси“ в УниКредит Булбанк.

Доц. Радев, проф. Илиев, проф. Статев, г-н Хампарцумян, г-н Минити, г-жа Читбайова (отдясно наляво)

Особена чест, привилегия и удоволствие е да бъда тук с Левон Хампарцумян, главен изпълнителен директор и председател на УС на УниКредит Булбанк и председател на Асоциацията на банките в България (АББ), и Енрико Минити, главен оперативен директор и зам.-председател на УС на УниКредит Булбанк, за да узаконим дългогодишното си „семейно съжителство“, посочи проф. Статев. Ректорът напомни, че г-н Хампарцумян, когото определи като „един от колосите на българската банкова система“, е възпитаник на УНСС.

Днес банката сключва договор с най-големия български университет, чиито студенти са над 22 000, а много от възпитаниците му вече традиционно участват в стажове и практики в УниКредит Булбанк, заяви проф. Статев. По думите му меморандумът ще затвърди двустранните отношения и ще ги издигне на още по-високо ниво. Убеден съм, че с подписването на документа ще направим всичко възможно сътрудничеството между УНСС и УниКредит Булбанк да бъде успешно на всички равнища, категоричен бе ректорът.

Ректорът (вдясно) говори за доброто взаимодействие между УНСС и УниКредит Булбанк

„Модерният свят се развива толкова бързо, че понякога академичният корикул не може да догони това, което като технология, процеси и развитие в дадена област се случва“, отбеляза Левон Хампарцумян. Със сътрудничеството ние ще улесним двустранния процес – студентите успешно да се ориентират в професионалното поприще, а ние да открием сред тях  „изгряващите звезди“ на финансовия небосклон. Банкерът благодари на ръководството на УНСС за ползотворното взаимодействие и изтъкна, ентусиазмът за това се проявява и от двете страни.

 В голямата конферентна зала

Това е много специално събитие за мен, посочи Енрико Минити. Той се мотивира с три причини: значимия ресурс за студентски стипендии, възможността мениджърите на банката да опознаят по-добре младите хора, шанса с тях да бъдат споделени необходимите знания и начин на работа. „От това се нуждаем ние, банкерите. Колкото по-добре познаваме младото поколение и неговите нужди, толкова по-добре можем да работим заедно“, каза той.

Вие ни вдъхновихте за тази програма, защото в УниКредит Булбанк всяка година стажуват повече от 500 студенти. Тук са едни от най-добрите ни експерти и сме доволни, че те ще споделят с вас своя опит и знания, посочи пред студентите и Хана  Читбайова.  

Хана Читбайова (вляво) и Енрико Минити

Сътрудничеството между двете институции предвижда провеждане на лекции, семинари, кръгли маси и бизнес форуми, осигуряване на възможности за кариерно развитие и реализация на студенти от УНСС чрез стажантски програми и наемане на работа, организиране на конкурси за младите хора и др. В документа е записано също организирането на съвместни емпирични изследвания, подготовката на експертизи, участието на служители от банката в учебния и научноизследователския процес на катедра “Индустриален бизнес“ и др. Сътрудничеството ще насърчава и съвместното кандидатстване по проекти и програми, съвместното участие в научни форуми и др.

Представител и изпълнител по меморандума от страна на университета е доц. д-р Радко Радев, директор на Центъра за развитие на бизнес компетентности „Иновации и конкурентоспособност (u2b), а за банката – Хана Читбайова, директор „Човешки ресурси“.

 

Галерия снимки от Меморандум за сътрудничество между УНСС и УниКредит Булбанк ...