Дипломираха се бакалаврите и магистрите от специалност "Икономика на отбраната и сигурността"

четвъртък, 27 октомври 2016 15:47

Дипломира се випуск 2016 на бакалаврите от специалност „Икономика на отбраната и сигурността“ и магистрите от специалностите „Икономика на отбраната и сигурността“ – два и четири семестъра, и „Икономика на отбраната и сигурността“ със специализация „Корпоративна сигурност“. Около 90 абсолвентите получиха своите дипломи на церемония в зала „Тържествена“ на университета.

По време на тържествената церемония

Това е един от знаменателните моменти както за студентите и преподавателите, така и за родителите, обърна се към препълнената зала проф. д-р Димитър Димитров, декан на факултет „Икономика на инфраструктурата“ и ръководител на катедра „Национална и регионална сигурност“. Днес абсолвентите завършват университет номер 1 в страната и се дипломират в една от най-престижните му специалности, посочи проф. Димитров и конкретизира, че „Икономика на отбраната и сигурността“ е най-предпочитана от второкурсниците в професионалното направление. Това е наистина много добър атестат, а пред вас се открива и много добра перспектива за професионална реализация, допълни той. Проф. Димитров направи и равносметка: през изминалата година катедрата отбеляза своята 25-годишнина, десетки са организираните от нея публични лекции и различни форуми, които дават възможност на студентите да повишат знанията и практическите си умения.

Проф. Димитров приветства възпитаниците на катедрата

От името на ректора проф. д.ик.н. Стати Статев и цялото ректорско ръководство, доц. д-р Стела Ралева, зам.-ректор на УНСС, приветства абсолвентите с успешното дипломиране. Вие завършвате най-престижния университет в страната, водещото висше икономическо училище в Източна Европа, при това се дипломирате в една от най-желаните специалности на една от най-елитните университетски катедри, посочи тя. Доц. Ралева пожела на дипломантите здраве, успешна реализация и високи професионални постижения. Ще срещнете трудности, но бъдете победители, призова зам.-ректорът и напомни на студентите никога да не забравят, че УНСС е техният университет.

Доц Стела Ралева пожелава на абсолвентите професионални успехи

Вие сте нашето оръжие за бъдещето, изтъкна проф. Тилчо Иванов, доайен на катедра "Национална и регионална сигурност". Над 300-400 наши възпитаници работят в Министерството на отбраната, много са на отговорни длъжности в МВР и различни бизнес организации. На вас се пада честта и отговорността да направите важни стъпки за бъдещето на страната, затова не правете компромиси, вървете с вашите знания и интелект само към победи, заяви той.

Проф. Тилчо Иванов

Изглеждате наистина красиви с тези абсолвентски тоги и шапки, поздрави бакалаврите и магистрите и гостът на тържеството – Йордан Господинов, по-известен като Дачко от „Аламинут“. Той изтъкна, че студентите са направили своя правилен избор да учат в УНСС и им пожела да останат да работят в страната си (на снимката долу).

Вече с диплома

Отличничката Ралица Тодорова и двете студентки Адела и Гергана, които бяха отличени от ректора на УНСС като "Студент на годината", първи получиха своите дипломи.

Галерия снимки от Дипломираха се бакалаврите и магистрите от специалност "Икономика на отбраната и ...