Международна конференция на Центъра по парични и икономически изследвания

сряда, 20 юли 2016 8:53 /
Начало:
четвъртък, 13 октомври 2016 9:00
Край:
Място:
голяма конферентна зала
Подробности:

Уважаеми колеги,


Имаме удоволствието да Ви поканим на втората годишна Международна конференция на Центъра по парични и икономически изследвания, която през 2016 г. е под надслов: Monetary and Economics Scientific Conference – Economic lessons, perspectives and challenges from the Balkans.

Конференцията ще се проведе на 13 и 14 октомври в голяма и малка конферентна зала на УНСС.
Работният език на форума е английски, но се предвижда сесия на български и руски език. Има заявен голям интерес от чуждестранни участници.
Ключови участници на конференцията ще бъдат:

1. Jean Paul Pollin, Emeritus Professor of Economics, University of Orleans, бивш президент на Френската икономическа асоциация и главен редактор на Revue Economique, един от най-признатите специалисти в областта на парите, кредита и банковото дело във Франция. Понастоящем той работи в областта на банковите регулации и мрежата за финансова сигурност.
2. Bruno Theret, Emeritus CNRS Researcher, един от най-оригиналните френски интердисциплинарни изследователи. Неговата работа сега е с акцент върху парите и политиките, и по-точно върху паричничния федерализъм като институционално решение за проблемите в Еврозоната.
3. Xavier Richet, Emeritus professor, University Sorbonne nouvelle, Paris, Jean Monnet Chaire ad personam, признат учен в Източна Европа и балканските икономики.

Най-добрите доклади ще бъдат публикувани в отделно издание на списание Economic Alternatives на УНСС, а останалите - в сборник с доклади от конференцията.

Допълнителна информация може да намерите в приложената покана, както и на сайта на конференция (www.conference.mrcenter.info). Заявките за участие се подават през сайта на конференцията или на адрес: mrc@unwe.bg


С уважение,

Дияна Митева


Dr. Diyana Miteva University of National and World Economy, Sofia Email: miteva_diyana@yahoo.com Tel. +359 887 557 537