Обучение на американски студенти в УНСС

понеделник, 05 октомври 2015 15:56 /
Начало:
понеделник, 26 октомври 2015 9:30
Край:
Място:
малка конферентна зала
Подробности:

С цел насърчаване на международния академичен и научен обмен Университетът за национално и световно стопанство (УНСС), София, и Florida International University (FUI), Miami, FL, USA, подписаха Меморандум за сътрудничество през май 2012 г. В рамките на това партньорство между УНСС и FUI от 4 до 10 ноември 2013 г. в УНСС се проведе първото едноседмично обучение на американски студенти - магистърска и докторска степен -  по публична администрация като част от учебната програма по дисциплината PAD 5934 “Contemporary Issues in Public Administration” на FUI.

За втори път от 26 до 31 октомври 2015 г., по предложение на катедра „Публична администрация”, УНСС ще бъде домакин на обучение на група студенти от Florida International University (FUI). Академичният обмен се провежда в рамките на учебната програма по дисциплината PAD Course „Multilevel Governance Issues and the European Union: The case of Bulgaria”. За студентите са организирани и посещения с учебна цел в публични институции, както и културна програма с посещения на исторически забележителности.

Ръководител на групата американски студенти е професор Allan Rosenbaum,  Director of the Institute for Public Management and Community Service at FIU. Координатор на програмата за УНСС е доц. д-р Поля Кацамунска от катедра “Публична администрация”.

Официалното откриване на учебната програма в България ще се проведе на  26 октомври от 9.30 ч. в малката конферентна зала на УНСС.

 Предварителна програма на едноседмичното обучение