Младежки икономически форум 2014

вторник, 04 ноември 2014 10:42 /
Начало:
вторник, 25 ноември 2014 10:00
Край:
Място:
голяма конферентна зала
Подробности:

От 25 до 27 ноември в УНСС ще се проведе Младежки икономически форум 2014.

Десет години след първото издание Студентският съвет организира най-големия икономически форум в България, на който студенти, младежи и представители на бизнеса от цялата страна ще могат да споделят и дискутират идеи по водещите икономически проблеми в страната.

Традиционно форумът ще се проведе в три поредни дни, всеки от тях с публични лекции и обучения. Гост-лектори ще бъдат известни и успели личности както от частния, така и от държавния сектор у нас. Достъпът до лекциите е свободен и предварителна регистрация не се изисква.

Организаторите са подготвили и пет интересни обучения за своите участници.  Необичайно казусно-ориентирано развитие на бизнес умения ще демонстрира екипът на The Business Institute. В рамките на работилницата “За генезиса и успеха на бизнес идеята” студентите ще имат възможност да дискутират, анализират и оценяват “вселената” на различни бизнес идеи, осмисляйки задълбочено потенциала и възможностите за „моделиране“ на успеха.

Участие във форума ще вземат и двата фонда за стартиращ бизнес, които работят на територията на България - Еleven и LauncHub. В рамките на тяхното обучение участниците ще имат възможност да се запознаят отблизо с работата на акселераторите и да се срещнат с предприемачи,  които вече са успели да стартират своите идеи с подкрепата на LauncHub или Eleven.

Благодарение на корпоративния университет Карол и Карол Инвестмънт студентите ще могат да влязат в ролята на инвестиционни банкери за един ден, решавайки реални казуси от практиката.

Кои са важните елементи при стартирането на бизнес, каква е разликата между стартъп, малък бизнес и голяма компания? Отговори на тези и още много въпроси ще даде Петър Шарков, съосновател и президент на Start It Smart - една от първите и най-значителни предприемачески организации в България.

За участие в обученията е необходимо да се попълни предварителна регистрационна форма, която може да бъде открита на сайта на форума. За всяко едно от обученията допуснатите до него участници ще бъдат предварително уведомени по имейл.

В рамките на Младежкия икономически форум 2014 ще се проведе и Годишна студентска научна сесия на тема „Развитие на бизнеса в България“. Целта на събитието е да събере на едно място студенти и докторанти от цялата страна с интереси в областта на науката, които да дискутират и да предлагат решения по различни проблеми на бизнес средата у нас. Докладите, представени по време на конференцията, ще бъдат публикувани в годишния научен сборник, издаван от Студентския съвет при УНСС.

Всеки участник може да се запише за неограничен брой обучения, като форумът е отворен за студенти от всички университети. Крайният срок за записване е 20 ноември

Повече информация за Младежкия икономически форум можете да откриете на www.mif-unwe.org, както и на фейсбук страницата на събитието –
www.facebook.com/miforum?fref=nf