AIESEC УНСС дава възможност за стаж по програмата „Be a Pro: Engineer”

четвъртък, 31 януари 2013 11:53 /
Начало:
петък, 01 февруари 2013
Край:
събота, 30 март 2013
Място:
Подробности:

Програмата „Be a Pro: Engineer” е международна професионално насочена стажантска програма на AIESEC УНСС.  Тя има за цел да осигури международен стаж на млади специалисти от IT областта.

Стажът по  програмата е с продължителност между  шест и осемнадесет месеца, а  основното изискване към квалификацията на кандидатите е да са минимум трети курс в обучението си, да имат поне четири месеца трудов стаж по специалността, за която кандидатстват, и да имат високо ниво на владеене на чужд език. Кандидатът за стажантска позиция може да е завършил бакалавър преди най-много две години, a възрастовата граница е тридесет години.

Възможността за участие в стажантската програма е целогодишна, като страната и компанията са по избор на кандидата. Kъм момента наличните стажантски позиции в IT сферата са в повече от 600 фирми по цял свят.

Младите специалисти, изявили желание да се включат, трябва само да попълнят формуляра за кандидатстване, достъпен на сайта на AIESEC УНСС. След  това следват няколко конкретни стъпки, по които става процесът на селектиране на стажантите:

1.       Одобрените кандидати се явяват на интервю на английски език в офиса на AIESEC УНСС. (УНСС, етаж 1, стая 1005).

2.       След успешното му преминаване заплащат административна такса от 100 евро, срещу която им се предоставя достъп до базата данни с всички възможности за стажове и им се назначава човек, който е лично отговорен да им съдейства в процеса на подбор на най-подходящите потенциални възможности.

3.       Следва подаване на документи за избраните позиции.

4.       Кандидатите преминават през интервю, проведено от компанията, за която кандидатстват и след одобрение от страна на работодателя, стажантите заплащат на AIESEC втората  такса от 100 евро.

5.      Следва подготовка на необходимите документи за заминаване и реализиране на стажа.

Това е една  невероятна възможност за професионално и личностно развитие  в международна среда, която се предлага от AIESEC на младите професионалисти в страната.

Заповядайте и на нашите информационни бюра, които ще се проведат на 7, 13, 19 и 25-и февруари в УНСС, етаж 1. Там ще можете да получите и повече информация по програмата.

AIESEC е най-голямата международна студентска организация и присъства в 113 стани и в над 2400 университета по целия свят. Основната цел на организацията е развиването на потенциала на младите хора още от годините им в университета. AIESEC предоставя възможност на студентите да се вземат активно участие в управлението на организацията като работят в нейната структура, заемат лидерски позиции и управляват екипи и проекти. Предоставя възможност на студентите и за културен обмен посредством двете основни стажантски програми: социални и професионални.

Страницата на AIESEC УНСС: http://www.aiesec-unwe.net
Страницата на програмата “Be a Pro Worldwide”: http://www.aiesec-unwe.net/students/be-a-pro-worldwide/         
Формуляр за кандидатстване по програмата “Be a Pro: Engineer”:  https://docs.google.com/a/aiesec.net/spreadsheet/viewform?hl=en_US&formkey=dHYwaTc4Q1JYd1J0VkU2a0hSUFJianc6MQ#gid=0