Инциатива за онлайн обмен на Европейския университет ENGAGE.EU 2024/2025

петък, 31 май 2024 15:45 /
Начало:
Край:
понеделник, 24 юни 2024
Място:
Подробности:

Вече повече от три години УНСС е част от инициативата на европейската комисия за създаване на Европейския университет ENGAGE.EU заедно с университети от Манхайм, Виена, Рим, Тилбург, Тулуза, Берген, Барселона и Хелзинки. Една от най-полезните възможности за студентите в бакалавърска и магистърска степени, които се обучават в партньорските университети от алианса, е инициативата за онлайн обмен.

През есента на 2024/2025 г. ENGAGE.EU ще продължи да помага на студентите да трупат международен опит, докато си стоят у дома.

Образователните модули, които са съставени от интердисциплинарни онлайн курсове, адресират различни обществени предизвикателства. Те са насочени към развиване на знанията, уменията и компетенциите, които допринася за икономическото и социалното развитие на Европа. Модулите в онлайн инициативата за обмен допълват редовните учебни програми, а някои от тях дават по-специализирано и задълбочено обучение по конкретни предмети.

Каталогът, в който са описани модулите за бакалаврите и магистрите, съдържа курсове от различни сфери – икономика, финанси, маркетинг, право, устойчиво развитие и бизнес и др. Тези, предлагани от университети, различни от нашето учебно заведение, се провеждат само онлайн. Новото от тази година е, че университетите, освен на английски език, ще предлагат курсове и на родните езици на деветте институции, т.е. на български, каталонски, нидерландски, френски, немски, италиански, норвежки и шведски. За да кандидатствате за курсовете, следвайте указанията, предоставени от съответните университети, предлагащи обучението и линковете, публикувани след описанието на всяка специалност.

Срокът за кандидатстване е до 24 юни 2024 година.

За да кандидатствате за курсовете, следвайте указанията, предоставени от съответните университети, предлагащи обучението и линковете публикувани след описанието на всяка специалност.