Организираното гражданско общество през призмата на европейските избори 2024: отстояване на открития демократичен дебат

вторник, 07 май 2024 16:55 /
Начало:
четвъртък, 09 май 2024 10:00
Край:
Място:
зала „Тържествена“
Подробности:

Икономическия и социален съвет на Република България (ИСС) в сътрудничество с Европейския икономически и социален комитет (ЕИСК) и с подкрепата на Университета за национално и световно стопанство (УНСС), организира кръгла маса на тема „Организираното гражданско общество през призмата на европейските избори 2024: отстояване на открития демократичен дебат“. 

Събитието е посветено на Деня на Европа на 9 май 2024 г. и ще се проведе от 10:00 часа в зала „Тържествена“ на УНСС. 


Предстоящите Европейски избори предоставят възможност на нас, европейските граждани, да  участваме във формирането на политики и определянето на бъдещето на Европейския съюз. 

Събитието има за цел да постави акцент върху възможността българските граждани да използват демократичното си право да гласуват на предстоящите избори за Европейски парламент, които ще се проведат на 9 юни 2024 г. 

Кръглата маса отново ще постави акцент върху ролята на организираното гражданско общество в борбата срещу дезинформацията; ще даде възможност за обмяна на мнения и добри практики, установяване на контакти и сътрудничество. Специално внимание ще се отдели на младите хора и въвличането им в предизвикателствата на информационния поток и социални мрежи. 

Във форума участие ще вземат членовете на ИСС – представители на синдикални и работодателски организации и неправителствени организации, както и представители на академичните среди, членове на ЕИСК, европейски организации, медии и други. 

Може да се присъедините към събитието и онлайн. 


ПРОГРАМА