Стажантска програма на Lidl 2024

вторник, 16 април 2024 14:15 /
Начало:
Край:
сряда, 15 май 2024
Място:
Подробности:

10 стажанти ще трупат знания и опит в Лидл България това лято

Кандидатстването за програмата е до 15 май

Лидл България за пета поредна година предлага платен стаж на студентите от България и чужбина. Стажантската програма се провежда от 1 юли до 30 август. Кандидатстването за отворените позиции е до 15 май. Всеки студент, който желае да натрупва знания и опит, може да разгледа проектите, които са специално подготвени от различни отдели на компанията в централата на компанията в София.

За времето на стажа си младежите получават месечно заплата от 1 300 лева бруто и 200 лв. ваучери, както и други придобивки. Те имат възможност за 5 дни неплатен отпуск, ако искат да отидат на море. Докато работят се обучават по предварително създадена програма. Участват в събития, организирани за тях. Аангажират се с общ проект и обменят опит с помежду си и с колеги.

Проектите за стажантите са в отдели „Корпоративни комуникации“, „Администрация“, „Продажби“, „Логистика“, „Управление на стоки“, „Право и нормативно съответствие“, „Човешки ресурси“ и „Lidl Plus“. Още при кандидатстването си те посочват проекта, който им е най-интересен и по който искат да работят. Сред проектите са „Стратегия за устойчиво развитие на Лидл“, „Анализ и оптимизиране на потребителското преживяване в Lidl Plus“, „Проучване и анализ на медии и изготвяне на годишен календар за комуникация“, „Концепция Perfect Day - работна атмосфера по време на коледните празници“, „Оптимизиране на потока на информация в направление Управление на стоки“, „Анализ на тенденции в логистиката и оценка на приложимост в Централен склад“, „Оптимизация на дейността в направление Право и нормативно съответствие“, „Актуализация и допълнения на физиологичен режим на труд и почивка“, „Концепция за развитие на общност Lidl Таланти“ и други.  По време на двата месеца стажантът преминава през обучения и развитие като Управление на проекти, Бизнес комуникация, Изграждане на личен бранд в социалните мрежи, Презентационни умения, Как да бъдем успешни кандидати за работа, Достъп до библиотека с електронни обучения, Онбординг.

Проектите са разработени, така че стажантът да работи и финализира проекта в рамките на стажа и да представи резултати от своята работа пред мениджмънта на компанията и останалите стажанти. За всеки проект е определен обучен ментор, който да помага и наставлява стажанта в реализирането на проекта и оперативните задачи в отдела. Както менторът, така и екипът са ангажирани с въвличането, поддържането на информираност и ангажираност на стажанта за проекта, приоритетите в отдела, както и за ефективната комуникация с други отдели в компанията и партньори.

Стажанти от предишни издания на програмата вече са част от екипа на ритейлър номер 1 в Европа. Сред тях е и Борис Дедухов, който работи на 4 часа като сътрудник промоции хранителни продукти, като успешно съчетава работа си с ученето в университета. Той споделя, че преди година е имал известни колебания и притеснения дали да кандидатства в програмата. По думите му, ако днес трябва да се обърне към Борис от тогава, би си казал: „Действай още сега, не чакай, работи върху нещата, които искаш!“. Това е и съветът му към всички младежи, които търсят развитие и опит от стабилна международна компания, лидер в своя сектор.

Повече за отворените стажантски позиции може да видите ТУК