Виргиния Захариева ще представи романа си „9 зайци" и ще изнесе лекция за творческото писане и процеса на самоусъвършенстване, част от Университетската седмица на книгата

вторник, 24 октомври 2023 16:37 /
Начало:
вторник, 07 ноември 2023 11:00
Край:
Място:
зала „Тържествена“
Подробности:

   

В рамките на Университетската седмица на книгата на 7 ноември от 11.00 ч. в зала „Тържествена“ Виргиния Захариева – артист, писател и психотерапевт –  ще представи своя роман „Девет зайци“, който има  ново, редактирано издание, и ще изнесе лекция за творческото писане и процеса на самоусъвършенстване.

Литературните критици определят Виргиния Захариева като един от талантливите представители на съвременната българска литература. Нейният роман „Девет зайци“ е  преведен на английски и е включен в списъка на значими книги на American Library Association’s Notable Books Council.

Автор е и на сборника с есета „Милостта на малките огледала“, на сборното издание „Виргинии“ (включващо поетичните й книги „Кокошката с зашитото око“, „Кадрил късно следобед“ „Камъкът, който не слуша реката“ и „Мост“),  „Етюди за една ръка“ (поезия).

Член е на Европейската асоциация по телесно ориентирана психотерапия (EABP), на Българската асоциация на психотерапия (БАП) и на Българско неорайхианско психотерапевтично дружество (БНПД). Развива собствен формат „Who is in? и артистични практики“ и създава процеса „7 бавни дни за връщане към себе си“. Сътрудничи на „Института по терапия и експресивни изкуства“, където преподава психология на творческия процес.