Научете повече за климатичните промени с настолната игра „Климатична фреска"

вторник, 07 март 2023 23:16 /
Начало:
четвъртък, 09 март 2023 18:00
Край:
Място:
зала 209К - Корпус „К"
Подробности:

„Климатична фреска" (англ. Climate Fresk) е уъркшоп под формата на игра, създаден през 2018 г. от френския инженер Седрик Ригенбак. С помощта на сертифициран фасилитатор и тесте от 44 карти целта е да бъдат обяснени причинно-следствените връзки между антропогенната дейност и различните аспекти на измененията на климата.

Уъркшопът е базиран изцяло на най-актуалните доклади на Междуправителствения панел за климатичните промени (IPCC) към ООН, който осигурява научна информация на правителствата по света относно въпросите, свързани с климатичните промени. Играта предоставя възможността да бъде научено най-важното от тези доклади, всеки от които има обем от по няколко хиляди страници, в рамките на 3 часа.

„Климатичната фреска" се изиграва с карти чрез подкрепата на фасилитатор – в групи от 4 до 8 души. Целта е да се свържат и подредят всички карти с основните изводи на науката за климатичните промени. Следва дискусия, в която се обсъждат впечатленията на участниците и се търсят решения за справяне с климатичната криза.

Регистрация за участие: ТУК

За още информация: събитие във Фейсбук