Втора международна конференция по киберсигурност „BSides Sofia”

сряда, 01 март 2023 14:07 /
Начало:
събота, 18 март 2023 10:00
Край:
неделя, 19 март 2023 16:00
Място:
УНСС
Подробности:

За втора поредна година специалистите в областта на информационната сигурност ще се срещнат с колеги и приятели на международното събитие „BSides Sofia”. Конференцията ще се проведе на 18 и 19 март в УНСС. Тази година форумът ще обхване широк спектър от теми, включително етично хакерство, анализ на заплахи и нови тенденции в зловредния софтуер.

След успеха на „BSides Sofia 2022” сега организаторите и спонсорите предоставят възможността за още повече интересни лекции, в комбинация с демонстрационни сесии и работни семинари в два последователни дни. Сред акцентите на форума ще са уникални представяния, на специалисти от България, Румъния, Израел, Гърция които няма как да бъдат чути другаде, като например:

  • Hacking HYUNDAI head unit, където Радослав Герганов ще представи свое изследване, колко кибер0сигурни са новите автомобили;
  • Кристиян Корнеа ще представи възможността да се заобиколи антивирусната защита чрез bad-usb;
  • Stalking the Stalkers е ще е темата на Вангелис Стикас, който и тази година ще ни запознае с детайли по ново негово изследване.
  • Даниела Шалев  ще представи своя опит в борбата с APT чрез темата Hunting unsigned DLLs to find APT.

Традиционното състезание Capture The Flag отново предлага на всички желаещи от общността на специалистите по кибербезопасност да тестват на практика, в специално подготвена за целта среда, своите умения за етично хакерство. Именно „BSides Sofia 2023“ ще бъде първи квалификационен кръг при сформирането на български отбори за EUROPEAN CYBER SECURITY CHALLENGE за тимовете в групите от 14 до 20 години и от 21 до 25 години, с официалната подкрепа на МЕУ и CERT.BG.

„BSides Sofia“ е уникална платформа за споделяне на знания, предоставяща динамична среда за присъстващите, така че да задълбочат знанията и разбирането си за предизвикателствата и възможностите в киберсигурността. Конференцията има за цел да се утвърди като ежегодно събитие, насърчаващо сътрудничеството и споделянето на знания между специалистите в общността.

Можете да се запишете тук за участие като посетител, лектор или състезател.

Домакин на събитието отново е УНСС, подкрепен от VMware, ESET, Ardes.bg, BaseLine CyberSecurity, CLICO и AMATAS, заедно с медийните партньори Kaldata и DIGITALk.

За да се регистрирате за „BSides Sofia“, да се запознаете с програмата и да се включите в CTF състезанието, моля, посетете https://securitybsides.bg.