Акселераторска програма за стартъпи в областта на селското стопанство

вторник, 17 януари 2023 17:23 /
Начало:
Край:
петък, 10 март 2023
Място:
Подробности:

Започва приема на кандидатури за пилотно издание на Акселераторска програма за стартъпи в областта на селското стопанство.

ЦНСССКЦИЕ започва изпълнението на пилотния проект „Акселераторска програма за стартъпи в областта на селското стопанство между Китай и страните от Централна и Източна Европа“, който ще се проведе в периода 27 март – 2 април , 2023 г. в София Тех Парк, България.

Целите на Акселераторската програма са да привлече млади и предприемчиви хора в селскостопанския сектор, както и да подпомогне развитието на иновативни услуги, приложения и продукти в селското стопанство.

Приемът на заявления за участие в Акселератора започва на 10 януари 2023 г. и ще продължи до 10 март 2023 г.

Сред целевите групи на Акселераторската програма са създаването на иновативни решения за намаляване на въглеродния отпечатък на ХоРеКа индустрията, GIS в селското стопанство, решения за хранителни отпадъци, въглеродна неутралност в селското стопанство, хранителни технологии, напоителни системи, кръгова икономика на доставка на храни и напитки, и други.

В последния ден екипите на 20-те допуснати до участие стартъпи ще представят своята бизнес концепция и проект пред външно жури, както и пред инвеститори, представители на академичните среди и бизнеса, експерти, медии и дипломати от ЦИЕ и Китай.

Трите най-добри проекта от двадесетте финалисти в Акселераторската програма ще бъдат наградени с финансови награди, както следва:

  • 1-во място – 25 000 евро;
  • 2-ро място – 15 000 евро;
  • 3-то място – 10 000 евро.

Амбицията на Министерството на земеделието и ЦНСССКЦИЕ е тази инициатива да стане ежегодно събитие, което да допринесе за разпространението на иновативни решения в земеделието и да свърже предприемаческите екосистеми на страните от ЦИЕ и Китай.

Повече информация на имейл: [email protected]

Кандидатствайте на: www.startups.china2ceec.org