Публична дискусия „Чешкото председателство на Съвета на Европейския съюз – поглед назад“ с Н. Пр. г-н Лукаш Кауцки, посланик на Чешката република в Република България

петък, 13 януари 2023 11:53 /
Начало:
вторник, 24 януари 2023 10:00
Край:
Място:
Голяма конферентна зала
Подробности:
На 24 януари 2023 г. от 10.00 ч. в Голямата конферентна зала Студентската асоциация за изследване на международните отношения (САИМО) има удоволствието да Ви покани на публична дискусия на тема „Чешкото председателство на Съвета на Европейския съюз – поглед назад“ с Н. Пр. г-н Лукаш Кауцки, посланик на Чешката република в Република България.
Той ще представи работата и дейностите, които Чешката република е свършила през последните 6 месеца в хода на тяхното председателство и ще разясни мястото на България по време на чешкото председателство. Основната цел на това събитие е да даде възможност на всички, които се интересуват от темата, да добият по-добра представа за динамичното поле на европейската политика със специален фокус върху работата на Съвета на ЕС. Всеки ще има възможност да зададе своите въпроси.
Работният език ще е английски език, като можете да заявите своето участие, попълвайки формата до 23 януари включително: https://forms.gle/k7UmV4bTHPZZk2ii6
Линк към събитието: https://fb.me/e/2ucx0rMk9

Н. Пр. г-н Лукаш Кауцки завършва Карловия университет в Прага. От 2009-2010 г. е завеждащ кабинета на чешкия евродепутат в Европейския парламент. Между 2014 г. и 2019 г. той заема длъжността заместник-министър на външните работи на Чешката република. От 2019 г. е извънреден и пълномощен посланик на Чешката република в Република България.