До 25 януари се удължава срока за конкурса „Най-добър студентски стартъп на УНСС за 2022“

понеделник, 12 декември 2022 13:59 /
Начало:
Край:
сряда, 25 януари 2023
Място:
Подробности:

Страхотна възможност за студенти, желаещи да се развиват като предприемачи, се организира от Университета за национално и световно стопанство, в партньорство с Фонда на Фондовете и Иновейшън Кепитъл (фонд с възможност за инвестиране на 21 млн. евро).

В УНСС винаги теоретичните познания са вървели ръка за ръка с възможностите за тяхното реално прилагане. Каква по-добра възможност за студентите на университета от това да получат подкрепа - менторска, административна и финансова за създаване на собствен иновативен бизнес. Именно това е възможността, която всички над 15 000 студенти на университета, ще получат благодарение на събитието, което ще се проведе под патронажа на ректора на университета проф. д-р Димитър Димитров.

Целта на събитието е студенти, които желаят да развиват собствен бизнес, да получат реална възможност да го направят още докато са в университета. Този тип събития подкрепят развитието на предприемаческата екосистема в страната и имат ключова роля за повишаването на конкурентоспособността на страната в бъдеще.

Всеки студент на УНСС може да подготви презентация (образец е предоставен от Иновейшън Кепитъл) и да кандидатства за финансиране на своята иновативна бизнес идея. Презентациите могат да бъдат както на български, така и на английски език. 

Презентация образец

Важни дати и програма:

  • Краен срок за кандидатстване - 25 януари 2023 г. 
  • Избор на финалисти - до 31 януари 2023 г. 
  • Менторска среща с финалистите - до 10 февруари 2023 г. 
  • Pitching day - до 28 февруари 2023 г.  

Може да се кандидатства, както с работещ бизнес, който има нужда от подкрепа, за да се разшири, така и с бизнес идея на ниво концепция или начален етап/прототип.

Кандидатствайте ТУК

Събитието е съвместна инициатива на STARTUP HUB-A към МЦРК на УНСС и катедра Икономикс" на университета.

Можете да задавате Вашите въпроси на имейл: [email protected]  & [email protected]

Още за конкурса може да разберете от видеото с ас. д-р Антоан Шотаров, преподавател в катедра „Икономикс".