Финансов форум NEXT DiFi 2022

петък, 07 октомври 2022 19:54 /
Начало:
сряда, 12 октомври 2022 8:30
Край:
Място:
Полиграфия /бул. Цариградско шосе 47А/, зала Йоханесбург
Подробности:

Специалното VII издание на международния финансов форум NEXT DiFi ще се състои на 12-и октомври 2022 г. в присъствена форма.

Събитието, организирана от b2b Media, ще обхване актуални теми свързани с цифровата трансформация, дигиталните финансови инструменти, новите технологии, икономическите промени и съвременните предизвикателства във финансовия сектор. Ще бъдат коментирани и перспективите за въвеждането на еврото в България, както и мерките за овладяване на инфлацията.

Във второто десетилетие на 21-ви век наблюдаваме изключително взаимодействие между технологиите и финансовите услуги, което видимо променя начините, по които вземаме заеми, купуваме и инвестираме, особено в настоящата икономическа обстановка в света. Това е съпроводено и от засилен интерес от страна на бизнеса и отделните потребители към новите възможности.

NEXTDiFi2022 ще ни запознае с експертните мнения на мениджъри и специалисти от едни от най-бързо развиващите се компании в бранша – банки, застрахователни институции, небанкови финансови институции, международни финтех компании.

Сред дискутираните темите ще бъдат:

  • Решаващата роля на финансовите лидери в цифровата трансформация – започва ли конкурентността да предизвиква основните играчи в сектора?
  • Дигитализация на банковата система – алтернативните модели във финансовия сектор.
  • Използване на усъвършенствани технологии за дигитални финанси.
  • Развитие и гъвкавост във време на инфлация – как да съхраним стойността на активите си и да сме крачка напред във финансовото планиране?
  • Перспективните сектори днес и рентабилните стратегии за развитие при увеличаващи се разходи за живот и за производство.
  • Локалните последици от глобалното увеличение на лихвените проценти – готови ли са икономиките за резките ходове на ЕЦБ и ФЕД?
  • Регулиране на дигиталните финанси – поглед върху нововъзникващите инструменти в сферата и нуждите на различните потребители по време на криза.
  • Леснодостъпни и лесноуправляеми финанси – как ще предотвратим нежеланите рискове за потребителите в областта на персоналната сигурност и личните данни?
  • Интеграцията на криптовалутите – сигурност, възможности и приоритети. Каква ще е ролята им в това десетилетие? Влиянието на Web3 и metaverse върху индустрията.
  • Добавената стойност на иновативните финансови решения за бизнеса.

Всички тези въпроси предстои да получат своите отговори от експерти, политици и регулатори, за да се анализират предпоставките, които ще оформят финансовия сектор в близко бъдеще и да се изследват възможностите, които стоят в момента пред целия сектор.

Повече информация за форума можете да откриете тук.