Церемония по удостояването на Кристалина Георгиева с „Доктор хонорис кауза на УНСС“

петък, 29 април 2022 10:57 /
Начало:
вторник, 17 май 2022 10:00
Край:
Място:
аула „Максима“
Подробности:

На 17 май 2022 г. от 10.00 часа в аула „Максима“ ще се проведе тържествена церемония по повод връчването на почетното звание „Доктор хонорис кауза“ на управляващия директор на Международния валутен фонд доцент д-р Кристалина Георгиева.

Академичният съвет на УНСС единодушно гласува на 3 февруари 2021 година  предложението за присъждане на почетното звание, внесено от председателя на Общото събрание на УНСС и ръководител на катедра „Човешки ресурси и социална защита“ проф. д-р Лалко Дулевски и ректора проф. д-р Димитър Димитров, в качеството му на ръководител на катедра „Национална и регионална сигурност“. Поради пандемичните ограничения обаче, тържествената церемония беше отложена с повече от година.

Почетното научно звание  се присъжда заради заслугите на доц. Кристалина Георгиева като международно признат лидер и визионер в развитието на световната икономика и стабилизиране на финансовите институции, на човешкия капитал и на социалните промени, насочени към подобряване живота на хората, за голямата практическа стойност на нейните академични и научни постижения в областта на икономиката, климатичните промени и устойчивото развитие в глобален мащаб, както и за приноса й за преодоляването на хуманитарни кризи и бедствия чрез превенция и бързи оперативни действия.