Конкурс “Моята теза в 180 секунди“

петък, 22 март 2019 14:34 /
Начало:
Край:
вторник, 30 април 2019 16:00
Място:
Подробности:


Университетската агенция на Франкофонията, в партньорство с Френския институт   организират второто българско издание на конкурса „Моята теза в 180 секунди. Той има за цел да даде възможност на настоящи или защитили през изминалата академична година докторанти, да представят пред разнородна публика от неспециалисти темата на своето изследване. Всеки участник трябва в рамките на три минути да направи ясно, сбито и същевременно убедително изложение на френски език, на проблемите, по които работи. 

Конкурсът Моята теза в 180 секунди“ предоставя на участниците уникалната  възможност да усъвършенстват комуникационните си способности, като същевременно запознаят по-широка публика с изследванията си. Той е и средство за представяне и популяризиране на докторантската форма на обучение.

Конкурсът е и начин за представяне на българската научна продукция и засилване на контактите и обмена между научните среди и обществото като цяло.

Конкурсът Моята теза в 180 секунди е вдъхновен от състезанието Three minute thesis (3MTMC), което за първи път е организирано през 2008 г. в Университета Куинсленд, Австралия. През 2012 г. той навлиза във франкофонското пространство, като през 2018 г. вече има издания в 18 държави. 

Победителят в националния финал представя България на международния, който тази година ще се проведе в края на септември в столицата на Сенегал, Дакар. Преди явяването на този финал, на победителя ще бъде осигурен професионален коучинг и допълнителна езикова подготовка. Ще бъдат раздадени награди и за второ и трето място, както и награда на публиката.

Тази година на конкурса партнират и френските компании, представени в България, Air France и Latécoère.

Цялата необходима информация  за конкурса може да бъде открита на сайта на УАФ,

както и във Франкофонския център на Софийския университет „Свети Климент Охридски“, от представителя на Университетската агенция на Франкофонията за България - Петър Топарев :

Ректорат, Северно крило, 4ет.,

Антена на УАФ България,

peter.topareff@auf.org  

тел. +359 2 423 48 05