Френски правни дни в УНСС

понеделник, 21 януари 2019 9:16 /
Начало:
четвъртък, 04 април 2019 10:00
Край:
Място:
Голяма конферентна зала
Подробности:

На 4 и 5 април в Голяма конферентна зала ще се проведе кръгла маса-дискусия под надслов „Френски правни дни“ с участието на видни учени по право от водещи френски университети. Събитието, което се организира от Юридическия факултет на УНСС със съдействието на Френския културен институт в София, ще бъде под патронажа на ректора на УНСС проф. д.ик.н. Стати Статев и на посланика на Република Франция у нас Н. Пр. г-н Ерик Льобедел.

Френските правни дни са посветени на важни проблеми на правораздаването, теорията и историята на правото, публичното и частното право. Това първо по рода си събитие, по време на което се предвиждат доклади, изказвания и дискусии, си поставя амбициозната цел да събере френски и български учени юристи, които да обменят идеи и да поставят началото на двустранното научно сътрудничество в областта на правото.

С провеждането на Френските правни дни ще стартира пилотен международен научноизследователски проект, в основата на който са Юридическият факултет на УНСС и Факултетът по право и политически науки на Университета в Нант.