Шести академичен конкурс за млади учени "Д-р Иванка Петкова"

понеделник, 10 април 2017 10:40 /
Начало:
Край:
неделя, 11 юни 2017
Място:
Подробности:

Институтът за икономическа политика организира за шеста поредна година академичен конкурс, носещ името своя основател и първи председател – д-р Иванка Петкова. Конкурсът има за цел да идентифицира и подкрепи млади учени с интереси в областта на международните финанси и е насочен към български граждани, които понастоящем са докторанти в български или чужди университети/научни институции, както и постдокторанти на възраст до 35 години.

В първата фаза на конкурса (с краен срок 11 юни 2017 г.) кандидатите следва да представят концепция за разработване на доклад по актуален проблем в областта на международните финанси, който не са публикувани до момента. Академична комисия с международно участие ще отличи най-добрите предложения, които ще получат възможност за цялостно разписване на докладите в рамките на финалния етап на конкурса. Победителят и подгласниците ще бъдат обявени по време на официална церемония през ноември/декември 2017 г. Предвиденият награден фонд за финалистите в конкурса тази година е: 1-ва награда – 1500 лв.; 2-ра награда – 1000 лв. и 3-та награда – 750 лв.

Повече информация можете да намерите в приложените насоки за кандидатстване или на интернет страницата на Институт за икономическа политика.