Конкурс за студентско есе на тема "България в Европейския съюз: десет години по-късно"

вторник, 28 февруари 2017 10:13 /
Начало:
Край:
сряда, 22 март 2017
Място:
Подробности:

Представителството на Европейската комисия в България

в сътрудничество с

Института за икономическа политика

организира

 

КОНКУРС ЗА СТУДЕНТСКО ЕСЕ

на тема

„България в Европейския съюз:

десет години по-късно“

 

На 1 януари 2017 г. се навършиха десет години от присъединяването на България към на Европейския съюз (ЕС) – подходящ момент за оценка на това какво влияние има членството на страната върху нейното общество и икономика, но също и да се потърси отговор на въпроса с какво България допринася за развитието и многообразието на ЕС.

В годината, когато ЕС отбелязва 60-годишнина от подписването на Римските договори, а България се подготвя да поеме за първи път ротационното председателство на Съвета на Европейския съюз в началото на 2018 г., е и време да се опитаме да си представим как ще изглеждат следващите десет години от членството на България в Европейския съюз.

Критерии за участие в конкурса:

  • В конкурса участие могат да вземат български граждани, които се обучават във висше училище в България или в чужбина и са на възраст до 29 години. 

Изисквания към есето:

  • То трябва да е на български език и да не надвишава 1500 думи.
  • Участниците в конкурса носят отговорност за авторството на представените есета. Авторът трябва да изразява свое лично мнение по поставения въпрос.

Краен срок:

Крайният срок за изпращане на студентските есета е 22 март 2017 г. Есета, подадени след тази дата, няма да бъдат разгледани от журито.

Оценяване на есетата:

Есетата, получени в рамките на конкурса, ще бъдат оценени от независима тричленна комисия от доказани експерти по европейски въпроси, като анонимността на авторите по време на оценяването е гарантирана.

При оценка на есетата комисията ще се ръководи от следните критерии:

  • придържане към темата на конкурса;
  • оригиналност на идеята;
  • яснота на структурата и аргументацията;
  • релевантност на направените заключения.

За участие в конкурса: моля да изпратите своето есе, като попълните формуляра за кандидатстване, достъпен на следния адрес: https://goo.gl/lH925o.

След прецизна оценка от страна на тричленната комисия, ще бъдат отличени трите най-добри есета, а авторите им ще бъдат наградени с пътуване до Брюксел и посещение на европейските институции!

Отличените есета ще бъдат публикувани на страниците на Представителството на Европейската комисия в България и Института за икономическа политика.

За повече информация и въпроси относно конкурса можете да пишете на ел. поща: epi@epi-bg.org или се обадете на тел.: + 359 2 952 29 47