Асоциация на икономическите училища в България

УНСС посрещна рекорден брой участници в Националното състезание по финанси и счетоводство на Асоциацията на икономическите училища в България

събота, 08 май 2021 15:08

Националното състезание по финанси и счетоводство, организирано от Асоциацията на икономическите училища в България (АИУБ), се проведе при рекорден брой участници. Близо 400 средношколци се включиха в надпреварата за правото да бъдат студенти в най-големия бизнес университет в Югоизточна Европа. Поради големия интерес, последното за годината национално състезание се организира на два етапа.

Въпреки сложната епидемиологична обстановка, от началото на годината АИУБ успя да проведе присъствено всичките 4 национални състезания.

Председателят на Асоциацията на икономическите училища в България проф. д-р Даниела Фесчиян подчерта, че състезанията протичат под мотото “Пътят на успеха минава през УНСС“ и посочи: „Добре дошли в УНСС,  благодаря ви за куража и смелостта, за усилията, които сте положили да инвестирате в знания, за да се явите на това сериозно състезание на АИУБ. Оценявам целенасочената подготовка, необходима за участието в такъв тежък конкурс. Приветствам високо вашата амбиция и желание да се преборите за достойното си място в голямото академично семейство на УНСС“. Проф. Фесчиян подчерта, че присъстват ученици от цяла България - Сливен, Видин, Варна, Радомир, Перник, Плевен, София, Бургас, Благоевград, Петрич, Гоце Делчев, Монтана, Кърджали, Пловдив, Сопот, Пазарджик, Велико Търново, Стара Загора  и др. Според нея това говори за изключителното доверие във високото качество на образованието в университет №1 – УНСС.

     

Проф. д-р Даниела Фесчиян откри Националното състезание в Тестовия център заедно с проф. д-р Мирослава Раковска, зам.-ректор по учебната дейност

   

Зам.-ректорът по учебната дейност проф. д-р Мирослава Раковска поздрави средношколците от името на ректора проф. д-р Димитър Димитров и отбеляза, че силно се надява те да станат част от УНСС. Тя ги приветства за смелостта им да се явят на днешното състезание. Проф. Раковска обърна нимание, че на класиралите се дава право на прием в 33 специалности в професионално направление „Икономика“. Освен четиригодишното обучение в бакалавърска степен, в УНСС те ще бъдат насърчавани да се занимават и с наука, допълни проф. Раковска.

    

Проф. Раковска (вдясно) и проф. Фесчиян дадоха старт на състезанието и в Университетската библиотека

    

В Тестовия център и компютърните зали на Университетската библиотека се състезаваха средношколци от 34-те училища-членове на АИУБ.

     

       

Състезателите разказаха за своите бъдещи планове. Някои от присъстващите средношколци от Националната търговско-банковата гимназия искат да учат специалността „Финанси и счетоводство“, други да опитат и с журналистика, не са малко желаещите да учат и право в УНСС. Не липсват и такива, които ще опитат да съчетаят икономически специалности като бакалавър и последваща магистратура „Журналистика“.

     

     

По време на състезанието бяха спазени всички противоепидемични мерки, измерване на температурата на входа, спазване на необходимата дистанция и строг контрол за носене на маски.

Победители са 34 средношколци. Според приетия регламент на всички тях се признава оценка „отличен 6.00” за успешно положен конкурсен изпит за кандидатстване в Университета за национално и световно стопанство в направление „Икономика“ за учебната 2021/2022 г.

Победителите в Националното състезание са:

Стефани Ненчова Манолова

Габриела Атанасова Гюзелева

Кателина Георгиева Самарджиева

Красимир Красимиров Михайлов

Жанет Владимирова Василева

Цветомир Калинов Стефанов

Ивана Георгиева Борисова

Александър Йорданов Александров

Ивайло Петров Милушев

Ива Чанева Христова

Миглена Радостинова Манолова

Елиза Георгиева Никифорова

Цветелина Георгиева Евтимова

Георги Петров Чешмеджиев

Николай Владимиров Стойчев

Илия Иванов Босовски

Василена Радостинова Табакова

Владимир Теодоров Станчев

Цветина Валентинова Тотова

Иван Антонов Йорданов

Андрей Андреев Колев

Ивайло Никифоров Гаврилов

Симеон Цветанов Матеев

Биляна Петрова Карабакалова

Румяна Методиева Котевска

Атанас Петров Бекташев

Галя Лукова Главчева

Михаела Василева Василева

Симона Красимирова Балева

Персиана Емилова Герасимова

Християна Стоянова Бонева

Кристиян Красимиров Чергарски

Деница Симеонова Терзиева

Николай Стоянов Досев

  

Честито на победителите!


Галерия снимки от УНСС посрещна рекорден брой участници в Националното състезание по финанси и сче ...