Асоциация на икономическите училища в България

Националното състезание по икономикс на Асоциацията на икономическите училища за шести пореден път събра младите таланти на България

събота, 06 февруари 2021 15:46

УНСС посрещна силно мотивирани и готови за творчески изяви участници в Националното състезание по икономикс. В тестовия център и компютърните зали на университетската библиотека се състезаваха, за достойното си място в УНСС, средношколци от училищата членове от Асоциацията на икономическите училища в България (АИУБ).

  

aiub_784d8_01.jpg

Председателят на АИУБ проф. д-р Даниела Фесчиян откри Националното  състезание

На събитието присъстваха ректорът на УНСС проф. д-р Димитър Димитров, проф. д-р Мирослава Раковска, зам.-ректор по учебната дейност, проф. д-р Даниела Фесчиян, председател на Асоциацията на икономическите училища в България, доц. д-р Ивайло Беев, ръководител на катедра „Икономикс“.(на снимката горе)

Двигателят на националните състезания, проф. д-р Данела Фесчиян, откри шестото Национално състезание по икономикс на АИУБ с думите: „Въпреки анормалната обстановка, породена от световната пандемична криза, вие доказвате, че нищо не е в състояние да спре мотивацията за знания, показвате невероятен кураж да се състезавате в една изключително тежка и необятна област – икономикс“.

Проф. Фесчиян изтъкна и всеотдайността на учителите при подготовката на състезателите, като подчерта, че 3-часовото състезание по икономикс е сериозен атестат за знанията на участниците, конкуриращи се за мястото си в голямото академично семейство на лидера в образователното пространство на България - УНСС.

 

aiub_784d8_02.jpg

Проф. д-р Димитър Димитров, проф. д-р Даниела Фесчиян, проф. д-р Мирослава Раковска и доц. д-р Ивайло Беев поздравиха участниците в състезанието

Ректорът проф. д-р Димитър Димитров благодари на участниците за сериозната заявка да бъдат част от 101-я випуск на елитен университет, дал на България 9 министър-председатели и над 100 министри, стотици големи търговски директори, банкери и общественици. Ректорът подчерта, че участието в състезанието заслужава адмирации и увери състезателите в правилния им избор на университет, базирайки се на високото качество на образование, което предлага УНСС.

  

aiub_784d8_03.jpg

Ректорът на УНСС поздравява участниците в състезанието

Проф. д-р Мирослава Раковска обърна внимание, че днешното състезание ще излъчи най-добрите, които ще получат сертификат и ще могат да кандидатстват в направление „Икономика“ във всичките 33 специалности на УНСС. Тя изрази увереност в подготовката на състезателите и им пожела успех.


aiub_784d8_04.jpg

Участници в шестото Национално състезание в Тестовия център на УНСС

В Националното състезание по икономикс на АИУБ участваха ученици от Пловдив, Казанлък, Велинград, Видин, Стара Загора, Хасково, Бургас, Силистра, Разград, София и др. при спазване на всички противоепидемични мерки.


aiub_784d8_05.jpg

Участници в шестото Национално състезание в компютърните зали на библиотеката на УНСС

aiub_784d8_06.jpg


Състезателката Силвия Гаджева сподели, че се чувства подготвена за конкурса и не се притеснява от своето представяне. Смята, че ако бъде приета в УНСС ще има голямо бъдеще и ще е крачка напред в развитието си. Според Полина Лалева, тя ще постигне мечтите си ако бъде приета в УНСС.

Придружаващите учители изтъкнаха, че учениците са добре подготвени и с добра мотивация. Според тях, чрез националните състезания на АИУБ, децата могат да усетят духа на университета и са много подходящ вариант да се „заредят“ с академичен дух, виждайки успяващи хора около себе си.

Победители са 22 средношколци. Според приетия регламент на всички тях се признава оценка „отличен 6.00” за успешно положен конкурсен изпит за кандидатстване в Университета за национално и световно стопанство в направление „Икономика“ за учебната 2021/2022 г.

Победителите в Националното състезание са:

Мирослав Стоянов Стоянов

Габриела Кирилова Минева

Александра Александрова Мицова

Светослава Бисерова Боянова

Ана-Мария Атанасова Георгиева

Дария Сергеевна Плахотина

Мария-Александр Владимирова Цекова

Ива Красимирова Велячка

Стела Йорданова Стоилова

Алекса Александрова Стоилова

Зорница Валериева Петрунова

Михаела Георгиева Димитрова

Николай Росенов Атанасов

Любомир Йорданов Костадинов

Антон Игнатов Радичев

Елеонора Здравкова Илиева

Надежда Богомилова Богданова

Дарил Николаев Недялков

Диляна Георгиева Харбалиева

Гергана Георгиева Зарева

Костадин Димитров Каръков

Виктория Цанкова Бушнакова

Галерия снимки от Националното състезание по икономикс на Асоциацията на икономическите училища за ...