Асоциация на икономическите училища в България

Тържествено връчване на сертификатите победителите в Националното състезание по икономикс и Националното състезание по приложна информатика и статистика под патронажа на ректора на УНСС проф. д-р Димитър Димитров

четвъртък, 05 март 2020 17:49

В зала „Тържествена" бяха връчени сертификатите на победителите в Националното състезание по икономикс и Националното състезание по приложна информатика и статистика.

На събитието присъстваха ректорът проф. д-р Димитър Димитров, проф. д-р Мирослава Раковска, зам.-ректор по учебната дейност,  проф. д-р Даниела Фесчиян, зам.-председател на Асоциацията на икономическите училища в България (АИУБ), проф. д-р Камелия Стефанова, декан на факултет „Приложна информатика и статистика", доц. д-р Стела Ралева, зам.-ръководител на катедра „Икономикс“, г-жа Емилия Иванова, член на Координационния съвет на АИУБ и директор на Националната търговско-банкова гимназия, и г-жа Мая Гешева, член на Координационния съвет на АИУБ и директор на Националната финансово-стопанска гимназия (на снимката долу).

Проф. д-р Даниела Фесчиян откри награждаването с думите: „Резултатите са респектиращи. В състезанията участваха ученици, които се приближиха до 100-те процента успеваемост на тестовете, което е изключително постижение предвид тежестта и обема на въпросите. Принос за постижението ви имат и вашите учители, защото са ви предали солидни знания“. Проф. Фесчиян  благодари за доверието към УНСС и подчерта, че АИУБ утвърждава връзката между средните училища, УНСС и бизнеса.

Проф. д-р Даниела Фесчиян

Победителите бяха приветствани и от ректора проф. д-р Димитър Димитров: „Постигнахте забележителен успех и сте достойни за поздравления. Направили сте правилния избор да учите в УНСС, който е най-големият университет в България, единственият с над 20 000 студенти, и най-големият бизнес университет в Югоизточна Европа. Вие ще бъдете част от юбилейния стотен випуск на нашия университет“.
   
Ректорът проф. д-р Димитър Димитров
  

Г-жа Емилия Иванова поздрави победителите с думите: „Искам да уверя ръководството на УНСС, че вие, бъдещите студенти на университета, направихте най-добрия избор. Желая ви здраве и успех и да не посрамите вашите учители.“

Г-жа Емилия Иванова

Г-жа Мая Гешева подчерта големите възможности, които обучението в УНСС предоставя, и пожела здраве и целеустременост на бъдещите студенти.
 
Г-жа Мая Гешева
Проф. Димитров и проф. Фесчиян връчиха сертификатите на победителите (на снимките долу).
 
 

Галерия снимки от Тържествено връчване на сертификатите победителите в Националното състезание по  ...