Регионален център за дистанционно обучение - Хасково

Петият випуск дистанционни бакалаври започна обучението си РЦДО-Хасково

петък, 21 септември 2012 15:39

   Петият випуск от 120 дистанционни бакалаври в професионалните направления „Икономика“ и „Администрация и управление“ започна своята първа учебна година в Регионалния център за дистанционно обучение (РЦДО) -  Хасково. На церемонията по откриването й присъстваха проф. Веселка Павлова, заместник-ректор на УНСС и директор на Центъра по дистанционно обучение, новият директор на РЦДО  доц. Живко Драганов, представители на областната и общинската управа.

Студенти и преподаватели

   Проф. Веселка Павлова поздрави новоприетите студенти с избора на подходяща форма на обучение, която ще им даде възможност да съчетават служебните и семейните ангажименти с един ефективен учебен процес. "Първият випуск бакалаври се дипломира успешно през юни", посочи тя и изтъкна, че и тази година първокурсниците са запълнили на 100 процента местата в РЦДО до трето класиране. Проф. Павлова подчерта лидерското място на УНСС в България, Европа и света и посочи, че през 2012 г. университетът е получил най-високата оценка сред всички български висши училища от Националната агенция за оценяване и акредитация. Тя посъветва първокурсниците да обърнат специално внимание на самоподготовката си, да се готвят за консултации с преподавателите, да не забравят, че гаранция за успеха е качеството на обучението. „Не мислете, че по време на сесия, за една седмица ще може да научите два учебника и да подготвите курсова работа“, бе категорична проф. Павлова.

 Проф. Веселка Павлова поздравява студентите

   Вие сте направили правилния избор и трябва да имате самочувствието на пълноправни студенти в УНСС, обърна се към първокурсниците доц. Живко Драганов, директор на Центъра. „Вярвам, че ще покажете амбиция и ще се радвам, ако някои от вас се включат в чуждестранния обмен по програма "Еразъм". След време може да станем и колеги“, каза той. Доц. Драганов изтъкна, че е роден в Хасково и за него е чест да ръководи РЦДО.

Доц. Живко Драганов

   Студентите и академичното ръководство получиха поздравителни адреси за новата учебна година от кметовете на Хасково, Любимец и Ивайловград. На добър час и попътен вятър им пожелаха зам.-областният управител Николай Нанев и председателят на хасковския Общински съвет Иван Иванов.  

В аулата на Регионалния център

Галерия снимки от Петият випуск дистанционни бакалаври започна обучението си РЦДО-Хасково ...