Регионален център за дистанционно обучение - Хасково

Награди за победителите в конкурса на РЦДО-Хасково

сряда, 12 май 2021 16:10

Конкурсът на тема „Учене по време на криза - изпитание на човешките ценности“, организиран от Регионалния център за дистанционно обучение (РЦДО) в Хасково в партньорство с БЧК-Хасково, събра много участници както от страната, така и от чужбина. Получиха се творби от средните училища в региона, Нидерландия, Русия и от студенти от други университети.

Творчеството на младежите беше оценено от 5 членно жури в състав: председател - проф. д-р Надя Миронова, директор на РЦДО-Хасково (на снимката долу вляво), Минка Мечеринкова, председател на Областния съвет на БЧК-Хасково, Нели Дялкова от РУО-Хасково, старши експерт по български език и литература, Златка Михайлова от СБЖ и Ели Видева от СБП.

Голямата награда от 800 лв. спечели Дария Красимирова Панева - ученичка в ПМГ „Иван Вазов“, Димитровград. Второ място и награда от 400 лв. отидоха при Елена Пламенова Петрова от ФСГ „Атанас Буров“ - Хасково. Трето място и награда от 200 лв. споделиха Петър Борисов Овчаров от УНСС-Хасково и Мануела Добромирова Стратиева от СУ „Неофит Рилски“-Харманли.

Церемонията по награждаването се състоя в Аулата на УНСС-Хасково. Приветствие към участниците отправиха зам. ректорът на УНСС проф. д-р Цветана Стоянова, проф. д-р Надя Миронова и Минка Мечеринкова. Спонсорите от Winbet също се включиха в онлайн събитието.


Минка Мечеринкова благодари на УНСС за ползотворното партньорство и за предизвикателството да се пише за учене, ценности, добродетели и милосърдие по време на кризата. Г-жа Мечеринкова връчи Почетни грамоти на БЧК на директора на РЦДО-Хасково проф. Надя Миронова и на д-р Даниела Стоянова от УНСС-Хасково.

Церемонията беше предавана пряко в интернет, чрез системата Microsoft Teams, което даде възможност за включване на участници от различни места в страната и чужбина.

Събитието се проведе в рамките на кандидатстудентската кампания 2021/2022 и имаше за цел да популяризира УНСС и РЦДО-Хасково като центрове на академичен дух и споделени ценности.

Галерия снимки от Награди за победителите в конкурса на РЦДО-Хасково ...