Обновено: понеделник, 02 август 2021 11:57

Теория и практика на валутната търговия - FOREX

Цели на обучението

Специалността се преподава от представители на пет катедри в УНСС. Обучаващите се в нея придобиват необходимите компетентности за инвестиране на международните валутни пазари и за хеджиране на валутния риск. Целта на обучението е подготовката на специалисти по валутна търговия, които да бъдат конкурентноспособни на глобалния пазар на труда. Студентите имат имат възможност да формират знания за справяне в динамичната и изключително сложна проблематика на съвременната валутна търговия – чрез развиване на умения за анализиране и вземане на решения в сложни бизнес и финансови ситуации, както и чрез справяне с необхватното разнообразие на финансови инструменти в съвременния свят. Завършилите специалността придобиват:

  • знания за теоретичните основи на валутния курс и валутните пазари;
  • методологична подготовка, умения и нагласи за използване на научни методи в управлението на валутните инвестиции;
  • умения за изработване на ефективни решения в условията на риск и неопределеност и контрол върху тяхното изпълнение;
  • знания за съвременните технологии на управление и умения за използването на нови информационно-технически средства за подпомагане дейността на валутната търговия.

Професионална реализация

Завършилите специалността притежават финансови и бизнес познания и умения, което им дава широки възможности за успешна професионална реализация на капиталовите пазари, в международни компании, банкови и други финансови институции, регулаторни финансови органи, държавната и бизнес администрацията и др.