Обновено: понеделник, 02 август 2021 10:16

Финансов контрол и финансово право

Цели на обучението

Специалността надгражда теоретичните знания и практическите умения, получени в икономическите  специалности от бакалавърската степен на обучение. Тя дава възможност за изява в области, които  изискват специални познания и същевременно много добра фундаментална подготовка.

Основните цели на обучението са:

  • получаване на задълбочени знания с оглед на успешната реализация на завършилите в структурите на контролната система в публичния и частния сектор;
  • придобиване на широки и достатъчно задълбочени юридически познания по отношение на функционирането на контрола в частния и публичния сектор;
  • развиване на лични умения и компетентности, подходящи за професионална реализация както на оперативно, така и на средно и високо управленско ниво.

Професионална реализация

Полето на професионална реализация на завършилите специалността е твърде широко. Те имат възможност за успешна реализация и кариерно развитие в структурите на данъчната и митническата администрация, банковия контрол, независиния финансов одит, вътрешните контролни органи във финансовите и нефинансовите корпоративни структури и др.