Обновено: понеделник, 02 август 2021 10:04

Счетоводство със специализация „Счетоводство и стандартизация в публичния сектор"

Цели на обучението

Основните цели на обучението са:

  • развитие на широк спектър от специализирани теоретични и практически знания в областта на счетоводството и стандартизацията в публичния сектор;
  • развитие на богат набор от практически и познавателни умения и подходи за разбиране и диагностициране на абстрактни проблеми от професионалната област, както и за разработване на иновативни и творчески решения в условията на несигурност;
  • развитие на компетенции, утвърждаващи лидерските качества, уменията за непрекъснато учене, междуличностните и комуникационните умения, както и професионалните умения за решаване на проблеми от съответната професионална област, възникващи в сложна среда на разнообразни взаимодействия.

Професионална реализация

Магистрите по счетоводство със специализация в счетоводството и стандартизацията в публичния сектор имат големи възможности за успешна професионална реализация. Те могат да работят като специалисти по счетоводство в различните форми на икономическа организация в системата на публичната администрация. Придобиват правоспособност на съставители на финансови отчети и могат да заемат длъжности като главен счетоводител, финансов експерт, директор по икономическите въпроси, методолог по счетоводен анализ, и други финансово –  икономически длъжности в предприятията от публичния сектор.

Завършилите специалността могат да придобият допълнителна професионална квалификация като експерт-счетоводители и одитори в областта на независимия финансов одит.