Обновено: понеделник, 02 август 2021 10:04

Счетоводство със специализация „Финансова отчетност"

Цели на обучението

Основните цели на обучението са:

  • разширяване и задълбочаване на специализираните теоретични и практически знания в областта на счетоводството и финансовата отчетност, придобити от студентите в бакалавърската степен на обучение;
  • разширяване и задълбочаване на практическите и познавателните умения и подходи, необходими за разбиране и диагностициране на абстрактни проблеми от професионалната област, както и за разработване на иновативни и творчески решения в условията на несигурност;
  • развитие на компетенции като: лидерски качества; умения за непрекъснато учене; междуличностни и комуникационни умения; професионални умения за решаване на проблеми от областта на счетоводството, възникващи в сложна среда на разнообразни взаимодействия.

Професионална реализация

Магистрите по счетоводство със специализация във финансовата отчетност имат големи възможности за успешна професионална реализация. Тяхното образование е счетоводно – икономическо по смисъла на Закона за независимия финансов одит и Закона на счетоводството. Те могат да работят като специалисти по счетоводство в различните форми на икономическата организация в системата на публичната администрация.

Завършилите специалността могат да придобият допълнителна професионална квалификация като експерт-счетоводители и одитори в областта на независимия финансов одит.