Сертификати за 30 студенти от Юридическия факултет

сряда, 12 октомври 2016 15:17

Тридесет студенти от Юридическия факултет получиха сертификати за успешно провеждане на стаж в Софийската районна прокуратура (СРП), Софийската градска прокуратура (СГП) и Софийската окръжна прокуратура (СОП) за придобиване на практически знания и умения в областта на наказателното правораздаване. Стажът се осъществява по програма в рамките на Меморандума за сътрудничество между главния прокурор на Република България и декана на Юридическия факултет на УНСС. На връчването на сертификатите в зала „Тържествена“ присъстваха доц. д.ю.н. Живко Драганов, декан на Юридическия факултет, гл.ас. д-р Павел Смолички от катедра „Наказателноправни науки“, прокурор Калина Серафимова от Върховната касационна прокуратура, прокурор Любка Кръстева от Софийската градска прокуратура, прокурор Виолета Желева от Софийската районна прокуратура.

Д-р Смолички, доц. Драганов, прокурор Кръстева, прокурор Серафимова и прокурор Желева (отляво надясно) при откриването на церемонията

Стажът се провежда успешно за четвърта поредна година, а от януари 2017 г. започва неговото пето издание, посочи д-р Смолички. Той конкретизира, че всяка година по програмата се класират 30 студенти-петокурсници, който се разпределят в трите прокуратури – СРП, СГП и СОП.

Студентите в зала "Тържествена"

През последните години Юридическият факултет положи доста усилия за практическата подготовка на студентите извън държавните стажове, посочи доц. Живко Драганов. Деканът благодари на представителите на прокуратурата, които с желание и ентусиазъм подкрепят факултета и катедра „Наказателноправни науки“. Това наистина е уникална възможност за студентите, които само след седмица ще се явят на държавен изпит. 

Доц. д.ю.н. Живко Драганов

Участието в стажовете е важно за желанието и мотивацията на студентите, за успешния им избор в юридическата професия, посочи прокурор Серафимова.

От Софийска градска прокуратура се надяваме да сме били полезни за младите юристи, за тяхната ориентация и практическо обучение, отбеляза прокурор Кръстева.

Изключително добро е нивото на студентите от Юридическия факултет на УНСС, изтъкна прокурор Желева. Стажът наистина е полезен за професионалната им ориентация. Три месеца не са много време, но то е достатъчно, за да могат завършващите да си дадат ясен отговор дали искат да се занимават с наказателното право и занапред.

Прокурор Кръстева, прокурор Серафимова, отговорник за студентския стаж, и прокурор Желева (отляво надясно)

След връчването на сертификатите доц. Живко Драганов напомни на младите юристи, че в правните отношения винаги стоят конкретни съдби, както и това, че не е толкова важно каква работа вършат, а как я вършат.

Връчване на сертификатите

Галерия снимки от Сертификати за 30 студенти от Юридическия факултет ...