Информационна среща на тема „Ела да научиш как да получиш английска диплома с два семестъра в УНСС и един в Нотингам!“

петък, 08 юли 2016 11:02

В зала 2117 се проведе информационна среща за съвместната магистърска програма „Европейски бизнес и финанси“ на УНСС и Университета Нотингам Трент. Доц. Емил Хелиенек, международен координатор по програмата, и ас. д-р Дияна Митева, директор и координатор по програмата, дадоха разяснения на присъстващите и отговориха на въпросите им.

Студентите се интересуваха дали дипломата, която ще получат, се признава и в други държави, какви сертификати за владеене на английски език ще им бъдат необходими и др.

По време на срещата

Студентите попитаха как ще рефлектира Брекзит върху магистърската програма. Доц. Хелиенек съобщи, че пътят до реалното излизане на Обединеното кралство от ЕС, ако изобщо това се случи, е дълъг и скоро няма да бъдат променени редът и условията за провеждане на техните занятия в Нотингам Трент и получаването на английска диплома. Промяна може да има в таксата за обучение, която вероятно ще стане по-висока, но след като Брекзит влезе в сила.

Доц. Хелиенек

Другият важен за студените въпрос беше дали ще могат да работят в Обединеното кралство с дипломата от Нотингам Трент. Доц Хелиенек ги увери, че получават равни права за работа като всички студенти, завършили британски университет, но това не им осигурява автоматично работно място в Обединеното кралство.

Доц. Хелиенек и д-р Митева

Това е третата ни информационна среща, посочи д-р Митева. Първата беше със студентите, които сега заминават за Нотингам. Те са завършили два семестъра в УНСС и им предстои още един в британския университет. Втората среща беше със студентите, които вече са били в Нотингам, но имат въпроси, свързани с обучението.   

Участници в информационната среща

Съвместната магистърска програма между УНСС и Университета Нотингам Трент стартира през 2007 г. В момента се обучава деветият випуск. Освен двата университета в нея участват Техническият университет в Бърно, Чехия, и Икономическият университет в Катовице, Полша. Студентите и от трите държави - България, Чехия и Полша, се обучават в Нотингам през третия семестър. Първият и вторият семестър от обучението са в УНСС, третият семестър - в Университета Нотингам Трент, а през четвъртия семестър има задължителен стаж и подготовка на дипломна работа.

Галерия снимки от Информационна среща на тема „Ела да научиш как да получиш английска диплома с дв ...