Национално съвещание на Асоциацията на икономическите училища в България

понеделник, 13 юни 2016 14:30

На 11 и 12 юни в УОБ - Равда се проведе Национално съвещание на членовете на Асоциацията на икономическите училища в България (АИУБ). На него присъстваха доц. д-р Миланка Славова, зам.-ректор по обучението в ОКС "бакалавър" и продължаващо обучение, доц. д-р Стела Ралева, зам.-ректор по обучението в ОКС "магистър" и дистанционно обучение, проф. д-р Огнян Симеонов, председател на АИУБ, проф. д-р Даниела Фесчиян, зам.-председател на АИУБ, Николай Бакърджиев, помощник-ректор, Лидия Велчева, директор „Кабинет на ректора“, директори и помощник-директори на училища - членове на АИУБ.

Откриване на Националното съвещание на АИУБ: доц. д-р Стела Ралева, доц. д-р Миланка Славова, проф. д-р Огнян Симеонов, проф. д-р Даниела Фесчиян, г-жа Емилия Иванова, директор на НТБГ (отляво надясно)

Доц. Миланка Славова откри националното съвещание и пожела на участниците успешна и ползотворна работа.

Участници в съвещанието

Емоционално приветствие към участниците във форума отправи проф. Огнян Симеонов. Той изрази увереност, че съвместните действия с икономическите училища ще помогнат за по-доброто бъдеще на средното и висшето икономическо образование.

Проф. Огнян Симеонов приветства участниците 

Г-жа Емилия Иванова, директор на Националната търговско-банкова гимназия, изнесе доклад за състоянието и тенденциите в българското професионално образование. Заключенията от доклада провокираха интересни дискусии. Бяха коментирани някои от проблемите в средното икономическо образование. Обсъдена бе ролята на УНСС в прехода от средното към висшето икономическо образование.

Дискусия по проблемите на средното професионално образование

Проф. Фесчиян представи годишния доклад за дейността на Асоциацията (за периода 2015-2016 г.). Тя направи задълбочен анализ на резултатите от дейността на АИУБ в направленията: организирани национални състезания и конкурси и постигнатите резултати на участниците в тях; организирани и проведени национални семинари; други дейности, инициирани от Асоциацията. 

Проф. Даниела Фесчиян представя постигнатите резултати от дейността на АИУБ

Националното съвещание избра на председател на АИУБ доц. д-р Миланка Славова. Проф. Фесчиян бе преизбрана като зам.-председател, а за секретар на Асоциацията бе избран Ясен Даскалов, докторант в катедра "Счетоводство и анализ".

Членовете на Асоциацията възложиха на Координационния съвет на АИУБ да оформи предложенията от Националното съвещание, които да бъдат внесени за разглеждане от Академичния съвет на УНСС.

Участниците във форума дадоха висока оценка за първата година от дейността на АИУБ

 

Галерия снимки от Национално съвещание на Асоциацията на икономическите училища в България ...