Публична лекция и дискусия на тема "Новият Закон за счетоводството - нормативна рамка и предизвикателства"

четвъртък, 19 май 2016 11:11

По инициатива на Финансово-счетоводния факултет и Университетския център по стандартизация, анализ и одит на финансовия отчет към УНСС се проведе публична лекция и дискусия на тема „Новият Закон за счетоводството - нормативна рамка и предизвикателства". Лектор беше Велин Филипов, зам.-председател на УС на ИДЕС, дипломиран експерт-счетоводител и регистриран одитор.

На събитието присъстваха проф. д-р Снежана Башева, декан на Финансово-счетоводния  факултет и ръководител на катедра „Счетоводство и анализ", проф. д-р Стоян Стоянов, директор на Университетския център по стандартизация, анализ и одит на финансовия отчет, Станка Ценова, директор на дирекция "Университетска библиотека и централен архив", преподаватели, студенти.

Станка Ценова, Велин Филипов, проф. д-р Снежана Башева, проф. д-р Стоян Стоянов (отляво на дясно)

За нас е чест да бъдете наш гост и да представите своите виждания по една изключително важна проблематика - счетоводната практика и професия и новия Закон за счетоводство, отбеляза в приветствието си проф. Башева.

Велин Филипов дари на университетската библиотека книги, на които е автор и съавтор. Сред тях се открояват изданията, свързани с новия Закон за счетоводството, годишници по счетоводство и др. (на снимката долу). 

Директорът на библиотеката Станка Ценова благодари на Филипов и му връчи свидетелство за акта на дарението (на снимката долу).

Проф. Стоянов подчерта, че проявата се реализира със съдействието на Университетския център по стандартизация, анализ и одит на финансовия отчет към УНСС, който работи под патронажа на катедрите „Счетоводство и анализ“ и „Финансов контрол“ и с подкрепата на ИДЕС. Удоволствие е да чуем г-н Филипов, тъй като той е един от авторите на Закона за счетоводството и най-активен участник в предварителните срещи с колегията за обсъждането и представянето на проекта на този закон“, отбеляза проф. Стоянов. Законът за счетоводството не е затворена книга и ще бъде полезно по време на дискусията да се изказват становища, да се дават предложения и критични бележки, посочи той.

В лекцията си Филипов подробно обясни какво е практическото приложение на закона, какво може да се подобри и промени.

Лекторът

Има ключови въпроси, които не са решени или дават възможност за двояко тълкуване. Един от особено важните проблеми, по който се спори, е въпросът за средните, малките и микропредприятията и приложението на международните и националните стандарти, посочи Филипов.

В голямата конферентна зала

 

 

Галерия снимки от Публична лекция и дискусия на тема "Новият Закон за счетоводството - нормативна  ...