Работна среща на тема „Възможности за професионално развитие в УниКредит Булбанк”

четвъртък, 12 май 2016 10:11

Среща с представители на „УниКредит Булбанк”, организирана от  Междууниверситетския център за развитие на кариерата и Центъра за развитие на бизнес компетентности „Иновации и конкурентноспособност (U2B)” към катедра „Индустриален бизнес”, се проведе в голямата конферентна зала на УНСС.

На събитието присъстваха Моника Георгиева, регионален директор „Банкиране на дребно”, Данаил Башев, директор на филиал, Васил Пеянски, бизнес партньор „Човешки ресурси”, Милена Стефанова – Владова, експерт „Подбор”, доц. д-р Радко Радев, ръководител на катедра „Индустриален бизнес”, доц. д-р Йордан Близнаков, директор на Междууниверситетския център за развитие на кариерата, преподаватели, студенти.

Васил Пеянски, Моника Георгиева, доц. Йордан Близнаков, доц. Радко Радев, Данаил Башев (отдясно наляво)

Доц. Близнаков отбеляза, че срещата е полезна за студентите, които ще могат да разберат какви възможности за развитие на кариерата предлага банката. „УНСС е най-голямото висше училище и ние се стремим да получите максимално добра реализация, а такава възможност има в системата на УниКредит Булбанк”, обърна се към студентите доц. Близнаков.

В голямата конферентна зала

Доц. Радев представи гостите и обяви програмата на събитието.

Васил Пеянски запозна аудиторията със същността на банката. „УниКредит е една от най-големите институции в Източна Европа и най-голямата банка в България. УниКредит има около 4200 служители и е номер едно на пазара на активи, на първо място по депозитна маса. Тя е първата банка, представила в България мобилното и онлайн банкирането”, коментира той. Пеянски представи структурите на банката и обясни дейностите им. „УниКредит дава големи възможности и ще се радвам да се присъедините към нашия екип”, завърши той.

Васил Пеянски (вдясно) представя банката

С кратък филм Моника Георгиева показа един работен ден в банката. Тя обясни какво включва работата в „Банкиране на дребно“ - касова дейност, обслужване на клиенти, кредитиране, изготвяне на оферти. „Даваме шанс на хората без опит, на тези, които имат желание да работят и да се развиват. Радваме се да приемаме нови хора и да споделяме знанията си с младите колеги”, каза тя. Обясни още, че се стремят  да имат повече и доволни клиенти, постигат го като работят екипно и гледат в една посока. Георгиева изтъкна три причини, поради които си струва да избереш професията банкер: разнообразие, динамика и развитие. Тя представи проекта „Buddybank”. "Това ще бъде първата молекулярна банка, банка само за смартфони." Георгиева обясни, че в УниКредит приемат стажантите като пълноценна част от екипа и в 50% от случаите те остават на работа при тях.

Студенти в залата

Симона, която е стажант в банката, сподели опита си и посочи, че ако колегите й са мотивирани и искат да се развиват, УниКредит е правилното място.

Данаил Башев, директор на филиал, заяви, че няма универсална формула за успех в една кариерна пътека. Той призова студентите да бъдат постоянни, инициативни и да правят както краткосрочни, така и дългосрочни планове. „Банката дава обширни познания в разнородни посоки, което е много добра инвестиция за вас самите”, завърши той.

Участници в срещата

Студентите имаха възможността да попълнят формуляри за кандидатстване за стаж в „УниКредит Булбанк” на място след срещата.

Галерия снимки от Работна среща на тема „Възможности за професионално развитие в УниКредит Булбанк ...