Публична лекция на тема „LKW Walter – третата най-голяма транспортна фирма в Австрия. Възможности за стаж и работа на студенти от УНСС във Виена“

петък, 15 април 2016 11:28

Междууниверситетският център за развитие на кариерата (МЦРК) и катедра „Чужди езици и приложна лингвистика“ – сектор „Немски език“ бяха организатори на публичната лекция „LKW Walter – третата най-голяма транспортна фирма в Австрия. Възможности за стаж и работа на студенти от УНСС във Виена“. Гост-лектор бе Томас Денкингер, мениджър човешки ресурси и прокурист на  LKW Walter.

Срещата бе открита от доц. д-р Йордан Близнаков, директор на МЦРК, който представи лектора и очерта тематичните акценти: възможностите за кариера в транспортния бранш, професионалното предизвикателство „Международен транспортен мениджър“, както и темата за дискусия „Да живееш и работиш в Австрия“.

Доц. Близнаков открива срещата. Вдясно от него: Томас Денкингер

В презентацията си пред немскоговорящите студенти Томас Денкингер представи  основаната през 1924 г. като частно предприятие LKW Walter, която сега е водеща компания в транспорта на товари в Европа, Русия, Централна Азия, Близкия изток и Северна Африка. Лекторът изтъкна, че LKW Walter заема място и в „Топ 100“ на предприятията в Австрия.

По време на публичната лекция в малката конферентна зала

В показания филм за компанията бе проследен пътят на товарите, оптималните транспортни решения, качеството с най-висок приоритет, системите за мениджмънт и управление, т.нар. зелен транспорт и др.

Лекторът

Лекторът разясни също възможностите за кариера в компанията, ангажиментите на международния транспортен мениджър, свързани с всекидневни контакти с международни бизнес партньори, работа в екип и бизнес пътувания из цяла Европа.  Необходимо е кандидатите за такава кариерна позиция да имат завършено висше образование по мениджмънт, външна търговия, маркетинг или подобна специалност, както и добри познания по немски език.

Студентите в залата 

Студентите, които проявяват интерес към такава работа и стаж, могат да кандидатстват онлайн на e-mail [email protected]

Повече информация на: http://www.lkw-walter.bg/

 

Галерия снимки от Публична лекция на тема „LKW Walter – третата най-голяма транспортна фирма в Авс ...