Лекция-презентация на ICAEW и бизнес игра със студенти

сряда, 06 април 2016 11:37

Лекция-презентация на Института на дипломираните експерт-счетоводители на Англия и Уелс (Institute of Chartered Accountants in England and Wales (ICAEW) и бизнес игра със студенти бяха организирани от Финансово-счетоводния факултет и Университетския център по стандартизация, анализ и одит на финансовия отчет, осъществяващ дейността си под патронажа на катедра „Счетоводство и анализ“. Лектори бяха Джъстин Уест, ръководител на отдел „Нови бизнес възможности“ на ICAEW, и Джейн Скот, маркетингов експерт по подбор на студенти на ICAEW.

При откриването на срещата в голямата конферентна зала

Институтът на дипломираните експерт-счетоводители на Англия и Уелс е най-голямата професионална организация на счетоводителите в Европа, изтъкна доц. д-р Румяна Пожаревска, зам.-декан на Финансово-счетоводния факултет. Тя посочи, че през последните три години по проект "Адаптиране на учебни програми към изискванията на Institute of Chartered Accountants in England and Wales (ICAEW)" факултетът е осъществил научна програма по изискванията за признаване на квалификационната степен на ICAEW в дванадесетте модула, шест от които вече са „покрити“. Не са много университетите в света с подобна акредитация, те са само в 20 страни, отбеляза доц. Пожаревска.

Джъстин Уест
Джейн Скот

Институтът е основан е през 1880 г., има над 140 хил. членове и стремежът му е да бъде признат за водеща световна организация в областта на счетоводството и финансите, посочиха в презентациите си представителите на ICAEW. Джъстин Уест и Джейн Скот очертаха най-същественото в дейността на професионална организация на счетоводителите в Европа. Те конкретизираха, че обучението и придобиването на квалификациите на ICAEW е организирано на три нива - „Сертификати“, „Професионално“ и „Ниво за напреднали“ и коментираха структурата на модулите, включени в квалификацията „дипломиран експерт-счетоводител”.

Отборите са готови за започване на бизнес играта

Студенти от IV курс и магистри на Финансово-счетоводния факултет, групирани в отбори по 5 души, се включиха в бизнес играта. Под формата на финансов казус участниците с много добри познания по счетоводство и финанси и с добро владеене на английски език имаха възможност да приложат наученото в своеобразен изпит.

Галерия снимки от Лекция-презентация на ICAEW и бизнес игра със студенти  ...