Презентационно-обучителен семинар на "Томсън Ройтерс" и библиотеката на УНСС

петък, 25 март 2016 13:49

В университетската библиотека се проведе презентационно-обучителен семинар в рамките на „Програма за съдействие при управление на резултатите във висшето образование и науката“.  

Основните теми на семинара бяха: „CONVERIS - Решения от "Томсън Ройтерс" в помощ на oптимизиране на управлението на научната дейност“ и „Извличане на полезни справки от базите данни на "Томсън Ройтерс“. Мордератор на събитието бе Цветелина Димитрова, представител на "Томсън Ройтерс" за България, презентатори: Тихомир Ценкуловски, мениджър за стратегически и бизнес решения в отдел "Наука и интелектуална собственост" на агенцията, и Марко Зовко, регионален мениджър на "Томсън Ройтерс" за Източна Европа, област "Наука и интелектуална собственост".

Семинарът бе открит от Станка Ценова, директор на Дирекция „Университетска библиотиека и централен архив“ (в средата), Цветелина Димитрова и Марко Зовко 

Тихомир Ценкуловски акцентира върху решенията от "Томсън Ройтерс" в помощ на oптимизиране на управлението на научната дейност CONVERIS и извличането на полезни справки от базите данни. Той представи показателите, измерващи най-добрите научни постижения, начините за постигане на висока видимост на научните резултати и др.

По време на презентацията на Тихомир Ценкуловски

Данните на "Томсън Ройтерс" са най-големият съществуващ източник на библиографски данни в света. Те се използват в най-престижни световни класации и процедури по оценяване на научно-изследователската дейност. "Томсън Ройтерс" е основател на концепцията за индекс на цитиранията – импакт фактор. Данните в продукта InCites на Томсън Ройтерс са нормализирани, усреднени и позволяват анализи и сравнение между различни научни направления, институции,автори и т.н.

В компютърната зала на библиотеката

Галерия снимки от Презентационно-обучителен семинар на "Томсън Ройтерс" и библиотеката на УНСС ...