Четвърто издание на младежката кръгла маса „Балканите в XXI век – българският поглед“

сряда, 16 март 2016 9:46

За четвърта поредна година се проведе младежката кръгла маса: "Балканите в XXI век - българският поглед". Темата беше "Сирийската криза и Балканите". Организатори на форума са Студентската асоциация за изследване на международните отношения (САИМО), Студентският дипломатически клуб (СДК), Българското дипломатическо дружество (БДД), Институтът за икономика и международни отношения (ИИМО) и Националната асоциация за международни отношения (НАМО).

Участници във форума в зала „Научни съвети“

Доц. д-р Игор Дамянов, декан на факултет „Международна икономика и политика“, приветства участниците и поздрави студентите за избора на темата. „България е на практика фронтова държава. Ние участваме във военни действия. Започна се с украинската криза, продължи със сирийската криза. Сериозни проблеми както за българската външна политика, така и за политиката на ЕС“, каза доц. Дамянов. Той пожела успех на форума и призова присъстващите да приемат участието си не само като лекция, която ще представят, а и като дискусия, която ще има ползотворни резултати.

Деканът на факултет „Международна икономика и политика“ поздравява участниците в кръглата маса

Щастлив съм, че осъществяваме събитието за поредна година с нашите партньори от БДД и СДК. Това е актуална тема, която присъства в ежедневието ни. Решението на тази криза може да бъде намерено от младите хора, надяваме се разработките им днес да бъдат чути, отбеляза Димитър Черкезов, зам.-председател на САИМО.

Участниците бяха поздравени и от председателя на СДК Мартин Чорбаджийски, който също пожела успех на кръглата маса.

Журито, което ще оценява научните разработки

Форумът продължи с представянето на научните разработки на участниците, които ще бъдат оценявани от жури в състав: проф. д-р Динко Динков от катедра „Международни отношения“, Любомир Кючуков, директор на ИИМО, Валентин Радомирски от БДД.

Галерия снимки от Четвърто издание на младежката кръгла маса „Балканите в XXI век – българският по ...