Нашият отбор шампион по футзал на София

понеделник, 14 март 2016 14:17

Отборът на УНСС завоюва титлата градски шампион на София в шампионата по футзал към БФС. След 15 победи, три равенства и нито една загубена среща,  отборът ни събра 48 точки, с 4 повече от най-големия си конкурент - отбора на Левски София Запад, и така е недостижим на върха в класирането.

В решителния мач за титлата УНСС и Левски не успяха да се победят и завършиха наравно 4:4, но този резултат облагодетелства отбора на УНСС. Страхотен мач за студентите направи Пламен Пенев, отличил се с хеттрик, а едно попадение добави Юли Дермански. Въпреки някои кадрови проблеми и не толкова доброто начало на срещата, отборът ни успя да стабилизира играта си и да поведе с 2:0 през първата част, но след две груби грешки в неговия край, резултатът бе изравнен. Второто полувреме започна добре за УНСС и отново успяхме да дръпнем в резултата с два гола - 4:2, изоставането в резултата принуди отбора на Левски да играе с пети полеви състезател в последните 8 минути на срещата, което доведе до натрупване на голяма умора в състезателите ни и те допуснаха две грешки в самия край на срещата за крайното 4:4.

Сега за отборите на Левски и УНСС предстоят плейофи за титлата - държавен шампион по футзал, в който ще се включват водещите тимове от София и Варна. Мнението си за срещата сподели треньорът на УНСС и национален селекционер Иван Стоилов: „Смятам, че отборът ни се представи чудесно в решаващата среща с Левски, спазвахме концепцията за конкретния мач и в крайна сметка постигнахме резултата, който ни устройва. Имахме и слабости, но се надявам до мачовете от плейофите да ги изчистим. Поздравявам отбора на Левски и колегата Иво Николов, те наистина са отбор, който задава стандартите в играта футзал у нас. Много съм щастлив от факта, че в първенство с участието на отбори като Левски и ЦСКА сме първи в класирането и без загубена среща. Надявам се и други висши училища да прегърнат идеята футзал, и техни отбори да станат част от градските шампионати по футзал. Пътят е повече млади хора ангажирани с играта, по-добър продукт и повече медийно отразяване. Ако тези условия се изпълнят, имаме възможности бързо да напреднем в този атрактивен спорт". 

Галерия снимки от Нашият отбор шампион по футзал на София  ...