Студентски форум „Аз и бизнесът“

вторник, 01 март 2016 15:07

За пета поредна година списание „Enterprise”, с домакинството на Студентския съвет при университета и партньорството на Университетския център по маркетинг, организира форум за студенти „Аз и бизнесът”. Той се проведе в аула "Максима" и бе насочен към студенти от III, IV курс и магистри от всички български университети, които искат да развиват кариерата си в български и мултинационални компании в страната. Сред гост-лекторите бяха Атанас Райков, директор Телеком партньорства и генерален мениджър на Viber за Централна и Източна Европа, д-р Светослав Ценов от Амджен България ЕООД, Владислав Грънчаров, мениджър в Hewlett Packard Enterprise - България, Николай Гърнев, управляващ съдружник в EY България.

По време на форума в аула "Максима"

Водещата Надя Гогова, управител на сп. “Еnterprise“, поздрави присъстващите и гост-лекторите. Опит, практически примери и съвети за вас ще споделят млади мениджъри, успешно реализирали се в големи фирми и корпорации у нас, посочи тя пред студентската аудитория.

Форумът е сред утвърдените събития на университета, той се разраства и развива, отбеляза Денис Димитров, председател на Студентския съвет. Тук сте, за да получите отговори на много и значими въпроси, да участвате в креативен диалог с лекторите, насочи той вниманието на колегите си.

Денис Димитров приветства участниците във форума. Вдясно: Надя Гогова,   д-р Николай Ванков и лекторите

"Да се смееш често и по много, да спечелиш уважението на интелигентни хора и обичта на децата… да цениш красивото, да откриваш най-доброто у другите, да оставиш света малко по-добър…да знаеш, че дори един човек диша по-леко, защото те е имало. Това е успех!”, цитира американския писател и мислител Ралф Емерсън гл.ас. д-р Николай Ванков, зам.-директор на Университетския център по маркетинг. Той пожела на студентите да намерят своя успех и да извървят кариерния си път в България.

На тема „Защо правилните въпроси са по-важни от правилните отговори“ говори пред студентите Атанас Райков. Той степенува въпросите „какво“ и „как“ и посочи, че ключов е въпросът „защо“. Към „Иновациите и биотехнологиите - нови възможности“ бе насочена презентацията на д-р Светослав Ценов, а Николай Гърнев бе категоричен в представянето на темата “Трябва да харесваш професията си, за да си добър”.

По време на презентацията на Атанас Райков

В следобедния дискусионен панел студентите имаха възможността да решават различни казуси от сферата на човешките ресурси, маркетинга и продажбите, да чуят съветите на млади мениджъри и предприемачи, да получат различен поглед за кариерно развитие и работа в екип.

Въпроси от залата

Темите на уъркшопа бяха: на Amgen – “Съвременни аспекти в комуникацията на хроничните заболявания”  – практически казус, на EY България – “Как да задържим служителите си днес, за да сме успешни заедно утре?”, практически казус с Невена Ковачева, лидер на услугите по човешки ресурси и глобална мобилност за България, Македония, Албания и Косово, на HP Enterprise Solutions – “Prepare Business Plan for IT product (Подготовка на Бизнес план за IT продукт)”.

Участници в уъркшоп в голямата конферентна зала

Галерия снимки от Студентски форум „Аз и бизнесът“ ...