Информационен ден на бюрото по труда "Изток" и филиал "Студентски труд"

сряда, 17 февруари 2016 14:56

Бюрото по труда „Изток“, филиал „Студентски труд“ и Междууниверситетският център за развитие на кариерата (МЦРК) на УНСС  проведоха информационна кампания за представяне услугите на Агенцията по заетостта.

Бяха представени актуалните схеми по оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ – „ Младежка заетост“  и „Обучение и заетост“, Ателие за търсене на работа, услугите и конкретни работни места на филиал „Студентски труд“,  както и услугите на мрежата EURES. Интересуващите се студенти получиха брошури с активните програми за обучение и заетост.

По време на информационната среща във фоайето на университета

Най-голям интерес проявиха младите хора към конкретните работни места и възможностите за стаж. Всички работни места на филиал „Студентски труд“ са обявени на http://bst.dir.bg/.

Това е първото от поредицата планирани съвместни инициативи на МКРЦ с ДБТ „Изток“  и филиал „Студентски труд“.

Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“

Схема „Младежка заетост“

Дава се възможност на младежи до 29-годишна възраст за  стаж или обучение по време на работа, което ще улесни прехода от образование към заетост. Едновременно с това заетостта ще доведе до натрупване на ценен професионален опит, необходим за заемане на свободни работни места, заявени от работодатели. Осигурява се заетост до 6 месеца.

Схема „Обучение и заетост на младите хора“

Целта на операцията е заетост на безработни младежи до 29-годишна възраст, включително на регистрирани в бюрата по труда, при работодател чрез осигуряване на обучения и субсидия за продължителна заетост. Операцията спомага за улесняването на прехода от образование към заетост за безработни младежи, които щe получат първи или нов шанс за работа, нови или усъвършенствани професионални знания и умения, придобити на работното място, както и професионална квалификация и знания по чужд език и дигитална компетентност. Осигурява се заетост до 6 месеца.

Галерия снимки от Информационен ден на бюрото по труда "Изток" и филиал "Студентски труд" ...