Среща на тема „На 30: топ мениджър… или майка?“

петък, 11 декември 2015 9:23

Среща със студенти, организирана от Междууниверситетския център за развитие на кариерата (МЦРК), се проведе в малката конферентна зала. Темата на лекцията „За скритите часовници и жонглирането с житейските приоритети в живота на съвременната жена, за образованието, професията, майчинството и любовта“ или „На 30: топ мениджър… или майка“ предизвика интереса предимно на представители на нежния пол, но не липсваше и мъжко присъствие.

В малката конферентна зала

Атанас Димитров,  кариерен консултант в МЦРК, откри срещата и представи лекторите Мартин Бориславов, изпълнителен директор на фондация „Майка навреме“, и д-р Мефтуне Шефкетова, водещ специалист по репродуктивна медицина.

Атанас Димитров, Мартин Бориславов и Мефтуне Шефкетова (отляво надясно)

Животът е избор – направи своя навреме!, напомни важната житейска максима Мартин Бориславов. С илюстрации, диаграми и различни данни д-р Шефкетова говори майчинството, за това защо жените сега раждат по-късно, „дали 40 е новото 20“ в репродуктивната възраст, кога тиктака биологичният часовник и др.

По време на лекцията

Участниците попълниха и анкета и споделиха оценката си за лекцията. А за конкретна илюстрация по темата, в залата отвреме-навреме проплакваше и  четиримесечното бебе на лекторката, с което тя нагледно доказа, че младата жена може успешно да съвместява кариерата и майчинството. (на снимката долу).

Галерия снимки от Среща на тема „На 30: топ мениджър… или майка?“ ...