Компания “Nonblue” представи пред студенти организирането на кетъринг събитие
Мениджърът на компания за кетъринг и събития “Nonblue” Иван Маджаров гостува в УНСС на четвъртокурсниците от специалност „Икономика на туризма”. Срещата бе осъществена по идея на проф. д-р Таня Парушева, научен секретар на катедрата и преподавател по дисциплината „Кетъринг”, в рамките на инициативата „Тайната на петата стихия”.
![]() |
Проф. Парушева представя лектора |
Вниманието на студентите бе фокусирано върху важните въпроси по организацията и провеждането на едно кетъринг събитие: цел, основни детайли, специфики, ограничения и предаване на офертата. Подробно бе представена концептуалната разработка на кетъринг мероприятие от практиката, създаването на идея, определянето на меню, място, дизайн, сценарий, програма и оферта към клиента. Анализирани бяха най-въздействащите елементи на кетъринг събитието: земя, вода, въздух, огън и тайната на петата стихия – любов към храната.
![]() |
Студентите в залата |
Дискутирани бяха въпросите за планирането и ресурсите за кетъринг събитие, организацията и подготовката, неговото осъществяване и следсъбитийния анализ, като възможност за обратната връзка с клиента, и впечатленията на гостите.
![]() |
Иван Маджаров |
Студентите бяха запознати с добри практики в кетъринг индустрията. Съществено място бе отделено на възможностите за провеждане на учебна практика, почасова заетост и/или работа на трудов договор в компанията за кетъринг и събития “Nonblue”.
![]() |
След лекцията |